Közleményben tiltakozik a Fidesz a 210 milliós átcsoportosítás ellen

2020. május 21. 11:52 2020. máj. 21. 11:52

Csütörtök délelőtt közleményt adott ki a pécsi Fidesz-frakció, arra reagálván, hogy az önkormányzat a járványhelyzet miatt létrehozott veszélyhelyzeti alapba irányította számos önkormányzati intézmény személyi juttatásokra és dologi kiadásokra megcímzett költségvetési keretét.

Arról, hogy az önkormányzat veszélyhelyzeti alapot hoz létre, korábban már beszámoltunk Ruzsa Csaba alpolgármester tájékoztatása nyomán. Ruzsa elmondta, a járványhelyzet mintegy 3 milliárdos kiesést okoz a városnak, emiatt van szükség a veszélyhelyzeti alapra.

A polgármesteri hivatalnál csak a beruházások és fejlesztések esetében 280 millió Ft összegű kiadást függesztenek fel, felfüggesztették a polgármester és az alpolgármesterek cafeteria-keretét is, valamint számos hivatali, intézményi és céges kiadást augusztus 30-ig. 

Ruzsa hozzátette, bíznak abban, hogy a gazdaság újraindul, valamint kormányzati és uniós támogatások is jönnek majd a válsághelyzet kapcsán. Emellett többfajta egyszeri támogatást vezetnek be a rászoruló pécsieknek és a cégeknek egyaránt.

A járványhelyzet miatti intézkedési csomagról szerdán egyeztettek a képviselők online közgyűlés formájában, mely során döntöttek az átcsoportosításról. Erre reagált az alábbi közleménnyel a helyi Fidesz:

"Tiltakozás az óvodák és bölcsődék százmilliós megsarcolása ellen

Embertelennek tartjuk és ezúton is tiltakozunk az ellen, hogy Péterffy Attila 210 millió forintot von el az óvodáktól és bölcsődéktől, azok után, hogy a pécsi óvodai és bölcsődei dolgozók a járvány legveszélyesebb időszakában nyújtottak személyesen segítséget a PAPI program keretében a pécsi idősek ellátásában.

A FIDESZ az érzéketlen elvonás helyett arra tesz javaslatot, hogy többlet juttatással ismerjük el az óvodai és bölcsődei dolgozók erőn felüli munkáját.

Itt lenne az ideje, hogy Péterffy Attila is az önkormányzati dolgozók helyzetével foglalkozzon, ahelyett, hogy például a járványhelyzettel takarózva 200 millió forinthoz juttatja az egykor általa vezetett francia multicéget egy önkormányzati vállalat (vagyis közvetve a pécsi polgárok) kárára.

Pécsi FIDESZ Frakció"

 

Forrás: Pécsi STOP