Közösség és kreativitás – ha van ötleted, most pénzed is lesz rá

2018. szeptember 8. 11:01 2018. szept. 8. 11:01

Pályázatot hirdetett a Pécsi Közösségi Alapítvány: szeptember 30-áig várják az ötleteket Közösségi Kreativitás Projektek nevű alapjukra. Másfél millió forintot osztanak szét a legjobb kezdeményezések között.

A teljes felhívás itt olvasható.

A 2016-ban létrejött Pécsi Közösségi Alapítvány célul tűzte ki az adományozói kultúra és a helyi ügyek iránti elköteleződés erősítését, olyan értékes helyi igényű, közérdekű, közösségi kezdeményezések támogatását, amelyek társadalmi esélynövelők, élhetőbb és szerethetőbb Pécset teremtenek.

Az alapítvány tematikai alapokba gyűjti az adományokat, majd jellemzően pályázatokat ír ki és támogatási programokat indít a forrásokból. Három alap létezik: a Szomszédság Ereje Alap, a Pécs Jövője Alap, s a Pécsi Közösségi Alapítvány 100 Barátja Alap.

A „Szomszédság Ereje” alapból tavaly írtak ki pályázatot másfél millió forintra a városrészekben működő közösségi kezdeményezések megvalósítására – a teljes összeg helyi magánadományokból származott.

A mostani pályázat azoknak szól, akik cselekedni akarnak, törődnek a hosszabb távú jövőt meghatározó társadalmi ügyekkel, emberi léthelyzetekkel és van víziójuk, amelyhez társakat keresnek.

A pályázatok tematikája lehet kulturális, művészi jellegű, lehet a természeti vagy a városi környezetet védő és átalakító, lehet az információs technológiai újdonságokra alapozó, lehet a társadalmi innováció területéről való, szóval nagyjából bármi.

A pályázat összdíjazása 1,5 millió forint, amelyből maximum 500.000.- HUF pályázati összeget kaphat egy-egy kezdeményezés – az alapítvány 3-5 projektet kíván támogatni.

A pályázat beadási határideje 2018. szeptember 30, részleteiről a fenti linken lehet érdeklődni, jelentkezni pedig a pecsi.kozossegi.alapitvany@gmail.com e-mail címen.