Lakossági egyeztetést kezdeményez a Szaturnusz utcai játszótér ügyében a BIOKOM

2021. szeptember 15. 18:53 2021. szept. 15. 18:53

A pécsi zöldterületek megújítását célzó Pintér János Parkmegújítási Program részeként a BIOKOM NKft. kiemelt figyelmet fordít a már meglévő játszóterek fejlesztésére, valamint új játszóterek kialakítására is. Ezt példázza a közelmúltban teljesen felújított Mandulás tornapálya és játszótér, valamint a Puskin téren, Fejér Lipót utcában és a Malomvölgyi Parkerdőben átadott új játszótér - közölte a BIOKOM.

A társaság a továbbiakban is tervez hasonló munkákat, többek között Éger-völgyben és a Szaturnusz utcában, a kutyafuttató közelében – utóbbi esetében a játszóeszközöket már be is szerezték. Ezek azonban egyelőre még nem kerülnek a helyükre, mert az időközben érkezett lakossági jelzések alapján több ott lakó is kifogásolta a helyszínválasztást.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A BIOKOM ezért elkezdte vizsgálni, hogy a környéken milyen más helyszínek lennének alkalmasak a játszótér kialakítására. A társaság a témában lakossági egyeztetést is kezdeményez, és amennyiben annak során meggyőző többséggel kérik a Szaturnusz utcai játszótér kialakítását, akkor megvalósul a fejlesztés.

A családok azonban addig is igénybe vehetik a közelben elhelyezkedő, nemrég felújított játszótereket. Az egyik a Malomvölgyi út 5. sz. mögött található, ahol a BIOKOM felújította az itt található laphintát, bébi hintát és mérleghintát, valamint a fejlesztésnek köszönhetően ütéscsillapító burkolatot is kaptak a játékok, a másik pedig a Kenderföldi úton, ahova 500 ezer forint értékben egy hatszögletű mászóka érkezett.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Forrás: BIOKOM Nkft.