Lángolt egy fatároló Pécsváradon

2020. január 23. 12:13 2020. jan. 23. 12:13

Egy családi ház fatárolója melletti kukában keletkezett tűz kedden Pécsváradon, mely átterjedt a tárolóra - írja a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A helyszínre a pécsi, véméndi és komlói hivatásos-, valamint a mecseknádasdi önkéntes tűzoltók vonultak. A fatároló - tele tűzifával - ekkor már teljes terjedelmében égett, a tűz átterjedt a közvetlen mellette levő garázs tetőszerkezetére is és veszélyeztette a vele egybeépített lakóházat. A tűzoltók először a ház védelmét kezdték meg, két sugárral oltották a garázst, valamint megbontották a tetőt, hogy a tűz ne terjedhessen tovább.

Amikor valamennyi egység megérkezett, a tető további megbontása, oltása, valamint a fatároló oltása is megkezdődött, öt sugár dolgozott egyidejűleg. A fatárolóban tárolt fát munkagép széttolta, miközben a tűzoltók két sugárral folyamatosan oltották a tárolót és a fát, valamint egy sugárral védték a gépet.

Az egység a tetőn a beégésig a cseréphéjazatot visszabontotta, a gerendákat eloltotta, hőkamerával a tetőszerkezetet illetve a farakást végigmérte, további beizzásokat nem talált.

Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu