Látogatói csúcsot hozhatott a vasárnap a pécsi vásárban

2020. július 6. 08:35 2020. júl. 6. 08:35

Látogatói csúcs dőlhetett meg vasárnap a pécsi vásárban: az illetékesek véleménye szerint az érdeklődők száma megközelíthette a húszezret a verőfényes, forró napon. A szociális távolságot szemlátomást lazábban kezelték már az emberek, mint korábban.

Július első vasárnapján nem volt hiány érdeklődőket tekintve a pécsi vásárban: sokszínű volt a forgatag, sokfelé lehetett német, horvát szót hallani. Találkozni lehetett külföldön élő magyarokkal is, akik szabadságukat töltve látogattak haza, de össze lehetett futni a Pécsi Nemzeti Színház művészével, Németh Jánossal, aki éppen virágmagvakat válogatott feleségével. A kánikulában sajnos rosszullét is volt: egy idősebb férfihez szirénázva érkezett a mentő.

Fotó: Pécsi STOP
Fotó: Pécsi STOP

 

A legtöbben a bazárban és a büféknél verődtek össze. A sima lángost 300 forintért adták, a sajtosért már 600-at kellett érte leszurkolni, aki viszont gyros tállal csillapította volna éhségét, annak nem volt elég egy ezres.

Fotó: Pécsi STOP

Vajszlói dinnyét egyelőre még nem kínált senki, Görögországból és Medgyesegyházáról érkezettet viszont lehetett kapni. Sokan keresték a kajszi- és az őszibarackot, de még virágpalántákat is kaphattunk. Aki pulykát vett volna, az is megtalálta a számítását, a süldő nyúl kilója 1800 forintért ment, egy felnőtt bakért 4000 forintot kértek el.

Fotó: Pécsi STOP

A hónap első vásárát a politika sem hagyta ki: a Momentum egy sátorban gyűjtötte a kormány konzultációs íveit.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

 

 

Forrás: Pécsi STOP