Lenyomta az NB I-es Kisvárdát, tovább menetel a Magyar Kupában a PMFC

2019. december 4. 17:58 2019. dec. 4. 17:58

A PMFC labdarúgó csapata szerdán hazai pályán folytatta sikeres szereplését a Magyar Kupában. Az NB III Közép-csoportjában az élen álló együttes 1-0 arányban verte az NB I-ben jelenleg 7. helyen álló Kisvárda együttesét.

A mérkőzés megkezdése előtt Mucha József szövetségi ellenőr, az FTC labdarúgó csapatának örökös tagja, volt válogatott elmondta, hogy a PMFC megnehezíti az élvonalban játszó együttes folyamatos játékát. A vendégek az esélyesek, de a Pécs remek teljesítményt nyújtott a bajnokságban ősszel, ezért számára a PMFC továbbjutása nem lenne meglepetés. Az biztos, hogy a télies idő ellenére színvonalas mérkőzés kezdődik délben a Mecsekalján, mondta az egykori labdarúgó.

Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát Hegedűs, Geiger, Tihanyi több alkalommal célozták a kaput. Adtak munkát Zöldesinek, a Kisvárda kapusának. A másik oldalon Tischler, Gosztonyi korosztályos válogatottak célozták a pécsi kaput, ám a védelem a helyén volt, és a 45 perc 0-0 állással fejeződött be.

PMFC-Kisvárda (fotó: Pécsi STOP)

Az első félidő teljesítményét lapunk számára Ott József a PMFC utánpótlás csapatainak szakmai vezetője értékelte:

"Az első félidőben több lehetőségünk volt, ám igazi nagy helyzet nem alakult ki. Vigyázni kell a vendégek kontrajátékára, két alkalommal is nagy veszélyt okoztak Egyed Balázs kapujánál. Véleményem szerint a labdát többet birtokló együttes nyer, és ez a PMFC."

A 65. percben eldőlt, hogy ki a továbbjutó a Magyar Kupában, a 16 közé jutásért folytatott csatában. Hegedűs Márk húsz méterről célozta meg a Várda kapuját. A játékszer a bal kapufáról kipattant a 15 méterre álló Tihanyvári Olivér elé, aki 15 méterről félmagasan a fekvő kapus mellett szerezte meg a győzelmet a pécsi gárdának. A gól után a piros-feketék lassították a játékot, és sikerült a célt elérni, a továbbjutást.

"Az első perctől kezdve úgy mentünk bele a találkozóba, hogy mi irányítsunk és ne az NB I-es csapat. Ez a mérkőzés jelentős részében sikerült is. Ha higgadtabbak vagyunk, az első félidőben már vezetést szerezhettünk volna"

- értékelt Vas László, a PMFC vezetőedzője a meccs után.

Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője szerint a hazaiak motiváltan és időnként jól futballoztak, gratulált a továbbjutáshoz.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP