Lepattant a Nemzeti Választási Bizottságról a Mindenki Pécsért Egyesületet bepanaszoló Kővári

2019. augusztus 17. 08:47 2019. aug. 17. 08:47

Egyhangú szavazással arra jutott a Nemzeti Választási Bizottság, hogy nem alapos Kővári János panasza, melyet az ellenzéki jelölteket tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület jelölő szervezetként történő nyilvántartásba vétele ügyében emelt.

Kővári augusztus 15-én, szigorúan a baráti sajtó előtt jelentette be, hogy fellebbezést nyújtott be a választási bizottságnak, mert meglátásuk szerint a Mindenki Pécsért tudatosan folytat olyan tevékenységet, ami alkalmas a választók megtévesztésére. A Vári Attila javára szervilisen visszalépett Kővári János azzal indokolta mindezt, hogy szerinte a Mindenki Pécsért Egyesület a névválasztásuk jelentéstartalmával, és a programjukkal plagizálják az ÖPÉ-t.

A Nemzeti Választási Bizottság azonban 8 igen és 0 nem mellett arra jutott pénteken, hogy Kővárinak nincs igaza, a fellebbezés nem alapos:

"Jelen ügyben megállapítható, hogy a Mindenki Pécsért Egyesületet a Pécsi Törvényszék a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásának 2019. július 26-i kitűzését megelőzően, 2018. november 20-án nyilvántartásba vette. A szervezet típusa egyesület, ezen túl a P3 nyomtatványon feltüntetett adatok teljes körű egyezést mutatnak a civil szervezetek közhiteles nyilvántartásának adataival, továbbá azt a szervezet törvényes képviselője látta el kézjegyével. Mindezek alapján megállapítható, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület bejelentése megfelelt a fentiekben írt jogszabályi követelményeknek, így a TVB jogilag helyes döntést hozott azzal, hogy nyilvántartásba vette a szervezetet."

- áll a határozatban, melyet a Szabad Pécs vett észre.

Forrás: Pécsi STOP