Letartóztatták azt a pécsi férfit, aki fogva tartotta 14 éves barátnőjét szilveszterkor

2021. január 4. 13:23 2021. jan. 4. 13:23

A Pécsi Járásbíróság 2020. január 3-án elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és szexuális visszaélés bűntette alapos gyanúja miatt egy hónapra -írják közleményükben.

Mint arról mi is beszámoltunk korábban, egy 26 éves pécsi férfi nem engedte ki lakásából volt barátnőjét. A  lány mindössze 14 éves és korábban szexuális kapcsolata is volt a férfival. 

A vádirat szerint a gyanúsított férfinek korábban – a sértett beleegyezésével – szerelmi viszonya volt egy kiskorú lánnyal, 2019 decemberétől 2020 márciusáig szexuális kapcsolatot is fenntartottak. A férfi azonban nagyon féltékeny volt, ezért megtiltotta, hogy a lány barátaival beszéljen, ellenőrizte a telefonját, többször bántalmazta is, ezért a lány 2020 márciusában szakított vele, majd októberben ismét felvette a férfivel a kapcsolatot, folytatták barátságukat.

Majd 2020. december 31-én a sértett és bátyja elmentek a gyanúsított lakásába szilveszterezni. 23 óra körül a sértett bátyja úgy döntött, hogy egy barátjához megy, ahová a sértett is követni szerette volna. A gyanúsított lekísérte a sértettet és bátyját a bejárati ajtóhoz, azonban a lányt nem engedte ki a lakásból, a bejárati ajtót belülről kulcsra zárta.

A lány közölte, hogy haza akar menni, de a gyanúsított nem engedte ki a lakásból, közölte vele, hogy még mindig szereti, hiányzik neki. Amikor a sértett a közeledését elutasította, a gyanúsított agresszívvé vált, kölcsönös dulakodás közben a sértettet a nappaliba lökte, majd fojtogatni kezdte a tenyerével és alkarjával.

A sértett ezt követően ököllel arcon ütötte a gyanúsítottat, aki szintén többször ököllel ütötte meg a sértettet, nyakláncait elszakította, majd az ágyra lökte és ezután egy konyhai késsel a sértett feje mellett a matracba szúrt, melyet 80 cm hosszan fel is szakított a sértett fejétől a válla irányába. – olvasható a vádiratban.

A lány ezt követően korábbi barátjának nevelőapjától kért messengeren segítséget. A gyanúsított és a sértett veszekedésének az vetett véget, hogy a sértett lábbal kirúgta a kétszárnyú bejárati ajtót, elszaladt.

A 26 éves férfi több, mint három órán keresztül fosztotta meg a sértettet személyi szabadságától.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele, a halmazati szabályok miatt 2-től 12-évig tartó szabadságvesztés.

A vádiratból az is kiderült, hogy a gyanúsított büntetlen előéletű, azonban vele szemben más büntetőeljárás is folyamatban van. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve az eljárásban részt vevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a büntetőeljárás sikerét, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

 Forrás: Pécsi Törvényszék