Lezárások: Ügyeleti rendszerben működnek a pécsi óvodák, itt vannak a részletek!

2021. március 8. 15:24 2021. márc. 8. 15:24

Mint ahogyan azt a Pécs STOP is megírta koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében március 8-tól április 7-ig zárva tartanak a pécsi óvodák is. Hétfőtől - március 8-tól – azonban ügyeleti rendszerben igényelhetik a szülők gyermekük intézményi felügyeletét, tájékoztatta lapunkat a Pécsi Önkormányzat. 

Minden pécsi óvodában tájékoztatást kaptak a szülők arról, hogy akik munkavégzés, vagy a járvány elleni védekezésben való részvétel miatt nem tudnak gondoskodni gyermekük elhelyezéséről, jogosultak gyermekfelügyeletre. Az igényt elektronikusan vagy papír alapon benyújtva kell jelezni az adott óvoda vezetőjének.

"Pécs önkormányzata az ügyeleti igényeket felmérve biztosítja a gyermekek felügyeletét. Amennyiben erre lehetőség és kellő számú igény van, minden gyermeket a saját óvodájába várjuk. Az ügyelet helyszínének változása esetén a szülőket értesítjük. A gyermekfelügyelet alacsony létszámú csoportokban, a járványügyi szabályok maximális betartásával biztosítjuk."

- áll a közleményben. 

Ez is érdekelhet: Azonnali hatállyal be kellett zárjanak - A Pepco tegnap még arról tájékoztatta a vásárlókat, hogy nyitva lehetnek, ma azonban csak a lehúzott rácsok fogadták a vásárlókat

Akik nem kérték a gyermekük felügyeletét, azok igény szerint elvihetik az ételt éthordóban az óvodájukból, naponta 11:30 és 13 óra közötti időpontban. Fontos megjegyezni, hogy az óvodába szülők nem léphetnek be, a dolgozók viszik be az éthordót a tálalókonyhába, majd az ételt vissza.

Pécsett minden bölcsődei egység normál nyitva tartással működik, az önkormányzat ebben nem tervez változtatást, amíg kormányzati szinten nem születik más döntés erre vonatkozóan.

Azon iskolákban, ahol tartanak ügyeletet, a gyermekek kérhetnek étkezést. Az iskolai étkeztetési igényeket a Pécsi Ellátó Központ (PEK) Közétkeztetési Osztálya felé kell jeleznie a szülőnek, az eddig megszokott módon és formában, naponta reggel 9 óráig. Az étkezés fizetése online bankkártyás, vagy átutalásos módon lehetséges. Minden igénylő az eddigi intézményi helyszínre mehet az igényelt ételért éthordóval és a gyermek diákigazolványával. Az étel átvételére 11:30 és 13 óra között van lehetőség, írták. 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Címlapkép: Illusztráció, Pexels