Lezárult a vizsgálat, ezért betegedtek meg a Fishingen bulizók

2019. július 24. 11:11 2019. júl. 24. 11:11

Lezárult a Baranya Megyei Kormányhivatal járványügyi vizsgálata, melyet aután indítottak, hogy sokan rosszul lettek a Fishing On Orfű Fesztiválon szórakozók közül, mert egy olyan kútból ittak a rendezény területén kívül, melynek vize nem alkalmas fogyasztásra.

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, mintegy 90-en lettek rosszul a Fishingen bulizók közül, miután egy olyan kútból ittak a fesztivál területén kívül, melyből nem ivóvíz folyik. A forrásnál egy tábla hívta fel erre a figyelmet, de valaki leszedte azt, így nem figyelmeztette semmi őket a veszélyre. Mikor a fesztivál szervezői tudomást szereztek erről, őriztetni kezdték a kutat.

A Baranya Megyei Kormányhivatal járványügyi vizsgálatot indított az ügyben. A vizsgálat mostanra zárult le, a kormányhivatal szerdán lapunkat arról tájékoztatta, hogy a megbetegedéseket a kórokozó baktériumokkal erősen szennyezett forrásvíz fogyasztása okozta.

A vízben kimutatott szennyeződés mértékét a járvány kialakulását megelőző napok esőzései nagy mértékben növelhették. A forrásvizek fogyasztása – függetlenül attól, hogy ezt jelzi-e tábla vagy sem – jelentős egészségügyi kockázatot rejt, különösen heves esőzések után - fogalmazott a kormányhivatal.

Forrás: pecsistop.hu