Lovasi András: remélem, megérem a bukásukat, hogy a NER megy a kukába

2021. február 12. 11:42 2021. feb. 12. 11:42

Interjút adott a Magyar Hangnak Lovasi András, aki beszélt a raktárkoncertekről, az SZFE-ről és a NER-ről is. A beszélgetést a 444.hu szemlézte.

 

Lovasi úgy fogalmazott a vendéglátóhelyek nyitvatartását korlátozó intézkedésekkel kapcsolatban, hogy „nem biztos, hogy a NER szája íze ellen van az, ami most történik ezekkel a családi vállalkozásokkal és a fesztiváliparban működő cégekkel. Könnyebb lesz szemezgetni közülük”.

A raktárkoncertekről pedig azt mondta, „egy hónapnyi jövedelmet jelentett, de csakis egy szűkebb elitkörnek”, de szerinte „a cél valójában az volt, hogy feltőkésítsék az Antenna Hungária körüli hang-, fény- és színpad- technikát szolgáltató állami cégcsoportot”.

Szerinte „érdemes végignézni az oroszországi történéseket, mert tíz év lemaradással követjük őket, de gyorsulunk”, majd hozzátette, hogy úgy gondolja, „a social media tavasszal várható szabályozása lesz a következő lépés, ezzel párhuzamosan a maradék egyetemi, közösségi helyek, fórumok beszántása”. Úgy fogalmazott: „A pesti színházi világot az SZFE annektálásával lassú haldoklásra ítélte Orbán.”

A kérdésre, hogy kire gondolt, amikor arról írt, hogy „vicces és szánalmas is, ahogy a Kádár-korban nagyot futó popművészek újra megtalálták az igazodási pontot, amikor hódolatukról biztosítják Orbánt”, Lovasi azt válaszolta, Szikora Róbertre és Pataky Attilára: „Így hirtelen ők jutottak eszembe, mert mostanában ők szeretik a leghangosabban Orbánt meg a rendszert, de ne áltassuk magunkat, a ma rendszeresen szereplő előadóknak vagy a menedzsmentjüknek kivétel nélkül van valami személyes kötődése, elköteleződése a NER felé, ha öreg, ha fiatal”.

Beszélt arról is, hogy „ha választás lesz, még az is lehet, hogy listán nem a Kétfarkúakra szavaz, mert hátha számít az az egy szavazat is”. Mert „hiába vannak ellenérzései” az „nem mérhető azzal a permanens nyomasztó érzéssel, hogy mit jelent a NER-ben élni”.

„Remélem, megérem a bukásukat. Nem egy választási vereségre gondolok, hanem hogy a nagy mű, a NER, alaptörvényestül, holdudvarostul, mindenestül úgy megy a kukába, mint nemrég az alaptörvény szerzője” – mondta Lovasi, aki a végén úgy fogalmazott: „A végén azoknak se lesz jó, akik a hab tetején vannak, mert ezekben a rendszerekben mindenhol rossz. Pont, mint a pokolban.”