Majd 900 millióból épít Honvédségi Sportközpontot a kormány Szigetváron

2019. december 24. 14:37 2019. dec. 24. 14:37

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a leghősiesebb városban 863,63 millió forintból húzhatják fel a Honvédelmi Sportközpontot.

Több lőtér megépítéséről is döntött a kormány a december 23-án megjelent Magyar Közlöny szerint

Mint ismert, a kormány már 2017-ben elhatározta, hogy lehetőség szerint minden járásközpontban épít egy-egy lőteret - ami a honvédség tartalékosainak felkészítését segítette volna -, ám már hagyományosnak mondhatóan ez a projekt is elkezdett csúszni. Tavaly aztán nemzetgazdaságilag kiemeltek lettek a beruházások, valamint kiegészültek azzal, hogy nem lőterek, hanem Honvédelmi Sportközpontok jönnek létre, ahol a lőoktatás mellett küzdősportokat is el lehet sajátítani.

Baranyában Pécsre és Szigetvárra tervezett ilyet a kormány (Pécsen az aquapark mellé álmodták meg a létesítményt, Szigetváron a hoboli országút mellé), idén májusban pedig kiderült, hogy öt létesítmény - köztük a szigetvári - esetében akár már nyár végén elindulhatnak a munkálatok - erről itt írtunk bővebben.

A december 23-ai Magyar Közlöny szerint a szigetvárira 863,63 millió forintot kell elkülöníteni a jövő évi és a 2021-es költségvetésből (vagyis évi 430-valahány milliót szánnak rá, az építkezés pedig gyaníthatóan több évig fog zajlani).

Az említett Magyar Közlönyben négy másik települési Honvédségi Sportközpont megépítéséről is döntés született a 444 cikke szerint:

  • Baján 860 millió forintból;
  • Balassagyarmaton 874  millió forintból;
  • Szarvason 876 millió forintból;
  • Újfehértón pedig 883 millió forintból

épülhetnek meg a létesítmények.

Forrás: Pécsi STOP