Május 6-án indulhat az árusítás a Vásárcsarnok külső asztalainál

2020. április 30. 13:50 2020. ápr. 30. 13:50

Május 6-án kezdődhet meg a pécsi Vásárcsarnok külső asztalainál az árusítás - jelentette be Péterffy Attila polgármester csütörtökön.

A városvezető már a szerdai városinfón beszélt a csarnok újranyitásáról. Azt mondta, erre két lépcsőben lehet számítani, első körben az épületen kívüli asztaloknál indulhat meg az árusítás, ezt követheti magának az épületnek a megnyitása, de ugyanazon járványügyi korlátozások mentén, mint mielőtt bezárták.

Péterffy csütörtöki tájékoztatása szerint a csarnok épületének nyitásáról később fog dönteni a kormányzati intézkedések, a körülmények, a vírus terjedésének figyelembe vétele mellett.

Az első lépcsőfokra azonban jövő héten sor kerül: a vásárcsarnokot üzemeltető Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. megteremti annak feltételeit, hogy május 6-a, szerdától reggel 5 és délután 15 óra között a külső asztaloknál megkezdődjön az árusítás. A szóban forgó terület a Bajcsy-Zsilinszky utca, a Zólyom utca és a buszpályaudvar felőli oldal külső asztalait jelenti. 

Az árusokra itt is ugyanaz az előírás vonatkozik, mint a pécsi piacokon, azaz csak maszkban folytathatják tevékenységüket. Ezen felül továbbra is érvényben van a 65 év felettiek vásárlására fenntartott idősávot érintő országos rendelkezés is, ami a Vásárcsarnok külső asztalaira is vonatkozik. Péterffy kéri a pécsieket, hogy tartsák be ezt a szabály, illetve a vásárlókat, hogy viseljenek maszkot. 

A közlemény szerint a Vásárcsarnokot üzemeltető társaság munkatársai és szükség esetén közterület-felügyelők biztosítják, hogy a vásárlás kulturált körülmények között folyjon.

Forrás: Pécsi STOP