Május elsejétől az e-Mobi töltőpontokon is fizetni kell az elektromos autók töltéséért

2020. április 27. 17:13 2020. ápr. 27. 17:13

Május elsejétől, péntektől már az e-Mobi elektromos töltőállomások használatáért is fizetni kell az országban. A megszabott ár változó, a töltőállomások teljesítményétől is függ. Pécsen ez több töltőállomást is érint.

A hvg.hu cikke szerint május elsjén, pénteken országszerte fizetni kell az e-Mobi eddig nagyrészt ingyenesen használható 336 elektromos autóknak kialakított töltőállomásán a felhasznált árammennyiség után. A Mobiliti nevű cég tavaly vette meg az e-Mobit, péntektől ugyanannyit kell fizetni az áremért, mint a Mobiliti töltőin.

"A Mobiliti és az e-Mobi töltői közül a 22 kW teljesítményű AC-oszlopokon 80 forintba fog kerülni 1 kWh, a 22 kW-os DC-töltők esetében pedig ezenfelül 500 forintos töltésindítási díjjal is számolni kell. A 43 kW-os AC-töltők, illetve az 50 kW-os DC-töltők esetében percenként 80 forintba kerül majd a töltés, utóbbi e-Mobi töltők egyébként már április 1-től fizetőssé (50 forint/perc) váltak. A Mobiliti és e-Mobi hazai töltőinek a száma megközelíti az ötszázat.

A Mobiliti a közeljövőben havidíjas csomagokkal is jelentkezni kíván, amelyekkel kedvezőbb, személyre szabott töltési lehetőségeket kínálnak majd. Köztük lesz például a kedvezményes éjszakai töltés azoknak, akiknek nincs lehetőségük otthon tölteni"

- olvasható a cikkben. A hvg.hu arra is felhívta a figyelmet, hogy az ELMŰ/ÉMÁSZ töltőállomásain már tavaly augusztustól fizetni kell az áramért. 

Pécsen az e-Mobi honlapján található térkép szerint a következő helyeken található elektromos autók töltésére szölgáló állomásuk: 

  • Árnyas Liget utca 2-8. (AC 22kW-os töltőállomás);
  • Berze Nagy János utca (az uránvárosi Veress Endre utcai rendelő melletti nagy parkolóban van egy DC 22kW-os töltőállomás);
  • Csontváry utca (a Nevkó környezetében van egy AC 22kW-os töltőállomás)
  • Felsővámház utca 61. (AC 22kW-os töltőállomás);
  • Lahti utca (50kW DC töltőállomás).

Emellett érdemes a villanyautok.hu térképét is megnézni, azok bővebb információkat adnak a Pécsen és máshol elérhető e-autótöltőkről.

Forrás: Pécsi STOP/hvg.hu