Május végén sűríthetik a pécsi buszjáratokat

2020. május 17. 14:32 2020. máj. 17. 14:32

Zsúfolt pécsi buszokról számolt be az RTL Híradó, a riport szerint a május 11-én újranyitott vásárcsarnokhoz rengeteg idős utazik, a járatokon nehéz betartani a biztonságos távolságot. Az önkormányzat szerint hamarosan várható egy nagyobb járatmódosítás, melynek hozadékaként sűrűbben járnak majd a buszok.

A vásárcsarnok tömegjelenetek nélkül nyitott újra hétfőn, az RTL Híradóhoz eljuttatott felvétel szerint azonban összezsúfolódnak a vásárolni igyekvő 65 év felettiek a járványhelyzet miatt ritkított járatokon. Amennyiben szólóbusz érkezik, a torlódás szinte garantált. 

Az RTL Híradónak Ruzsa Csaba alpolgármester elmondta, az elmúlt hetek tapasztalatai alapján az látszik, hogy ahogy nő a bölcsődékbe, óvodákba érkezők száma, úgy lesz a buszokon is egyre több utas. Beszélt arról is, hogy előreláthatóan május 25-e környékén lesz egy nagyobb járatmódosítás, ez járatsűrítéseket eredményez majd. A riport szerint hamarosan kiderül az is, hogy mikortól lehet visszatérni az első ajtós felszállási módra.

Forrás: RTL Híradó/Pécsi STOP