Már csak a patkányok hiányoznak a pécsi szemétkupacból

2019. szeptember 18. 12:34 2019. szept. 18. 12:34

A minap közöltünk fotókat a Király utca végénél alaposan megtelt kukáról. Nos, az tárolót már elvitték, hoztak egy nagyobbat, de az is tele lett – de a szemét maradt. Közben a szomszédos Búza térről is takaros fotók készültek.

A napokban közöltünk néhány fotót a Király utca keleti végénél alaposan megtelt szeméttárolóról. A tippet olvasónk adta, ottjártunkkor nem csak díszes szeméthalom, de hozzá társuló dögletes szaghatás is akadt.

Az ügynek lett folytatása: kedden a szemetest elvitték, hoztak egy nagyobbat, meg embereket, hogy megtöltsék. Az alábbi fotókat olvasóinktól kaptuk:

Még mindig a szemét az úr (olvasói fotó)
Még mindig a szemét az úr (olvasói fotó)
Még mindig a szemét az úr (olvasói fotó)

És kiderül belőlük, hogy bár volt némi remény kedden – ekkor csaptak le a melósok a szeméthalomra -, ám az már elmúlt, a nagyobb edény megtelt, a szemét maradt. Olvasónktól megtudtuk azt is: a szemétheggyel küzdő emberek közmunkásnak mondták magukat, és a piszkos melóhoz még kesztyűt sem kaptak.

Szerdán reggel a közeli Búza térről jelentek meg szomorkás fotók Péterffy Attila független polgármesterjelölt Facebook-oldalán.

A képeken az látszik, hogy a ha nem is Pécs szívében, de azért a városüzemeltetéssel megbízott cég irodájával szemben is igen rendezetlen állapotokat találni. Péterffy szerint ez is annak a jele, hogy nincs gazdája a városnak. Ahogy ő fogalmazott:

„Nem lózungokat kéne puffogtatni, hogy "sikerváros", miközben ilyen látvány fogadja a Búza téren és a környékén a pécsieket és a befektetőket, hanem szerényebbnek kéne lenni, és neki kellene állni dolgozni a városért! Rendet tartani a közterületeken csak akarat és odafigyelés kérdése.”

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil