Már gyűjti a Momentum Pécsen a nemzeti konzultációs íveket

2020. július 9. 18:49 2020. júl. 9. 18:49

Ezzel segítik Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők kezdeményezését.

Mint ismert, Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők június elején jelezték, hogy a kormány által indított nemzeti konzultációból ők a kitöltetlen kérdőíveket gyűjtik, ezzel is mutatva, hogy nincs igény a propagandára. 

"Hadházy és Szél képviselők szerint a nemzeti konzultációk csak propagandaeszközök, sugalmazott kérdéseikkel csak reklámnak jók, alkalmatlanok valódi társadalmi párbeszédre, és nem az országot érintő legfontosabb ügyekről szólnak"

- olvasható a 444 cikkében, ahol megjegyezték, hogy 2017-ben a két képviselő már bemutatta, hogy a kormány mindenféle valós számok nélkül közölt adatokat, hogy hányan küldték vissza akkor a nemzeti konzultációkat, mert hogy kimutatás nem nagyon volt az ívekről. 

Szél és Hadházy leszögezték, nem akarnak támogatói adatbázist építeni, csupán azt szeretnék bemutatni az üres ívek összegyűjtésével, hogy hány embernek van elege a kormányból. 

A kampányhoz civilek, pártok és egyesületek is csatlakoztak szerte az országban, így tett a Momentum is. 

Nemes Balázs, a párt pécsi származású szóvivője, (aki emellett Pécsen az önkormányzatnak dolgozik innovációs biztosként) a Facebook-oldalán jelezte csütörtökön, hogy mától kezdték Pécsen kipostázni a kormány konzultációs íveit, így mostantól ők is kinn lesznek az Árkád előtt (és vasárnaponként a vásárban), ahol le lehet nekik adni az íveket.

 

 

Címlapi kép: Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob a postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én - Fotó: MTI/Ujvári Sándor