Már lehet szavazni a Misina Tető fejlesztésének koncepcióterveiről

2021. január 12. 18:32 2021. jan. 12. 18:32

A mai naptól már szavazhat minden pécsi arról, hogy melyik koncepcióterv valósuljon meg a Misinatetőn. Mindössze három elképzelésre adhatjuk le voksunkat és értelemszerűen a legtöbb szavazatot kapott koncepció lesz a nyertes.

Az önkormányzat még augusztus közepén indította el az ötletbörzét a Misinatető fejlesztésére. Konkrét ötleteket vártak a városlakóktól és összesen 35 pályázat érkezett, ezeket egy nyolcfős szakmai zsűri bírálta és választotta ki a legjobb ötöt belőlük, amelyeknek ötletgazdái 100 ezer forintos jutalomban részesültek. Az öt pályázatból decemberre három darab megvalósítható koncepciótervet készítettek el.

  1. Az „Aktív Misina” koncepció egy mozgás és túraközpont kialakítását vizionálja.
  2. Az „Interaktív Misina” terv egy korszerű kiállítást álmodott meg
  3. A „ Családi Misina” elképzelés pedig egy családcentrikus közösségi tér megépítését célozza meg.

Szavazni ezen a linken lehet.

Az önkormányzat közelményéből további fontos információkat tudhatunk meg:

Minden pécsi lakos élhet azzal a lehetőséggel, hogy online szavazás keretében véleményt nyilváníthasson, kiválaszthassa e három koncepcióterv közül a számára legjobban tetszőt. A szavazás elérhető a misinaotletborze.hu/szavazas weboldalon 2021. január 12-től 1 hónapon keresztül. A szavazás eredménye választ ad arra a kérdésre, hogy milyen irányú fejlesztést szeretnének a város lakói a Misina tetőn, így az ténylegesen a valós igényeknek megfelelően tud majd megvalósulni.

 

A szavazás után a legtöbb szavazatot kapott, nyertes koncepcióterv tervezése és kivitelezése kezdődik meg. Az építési engedély és a kiviteli tervek elkészülését követően a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatására következik. Várhatóan 2022. tavaszán kezdődhetnek meg a Misina tetőn a kivitelezési munkálatok, amelyek előreláthatólag 1 évet vesznek majd igénybe