Már új vízvezetékről érkezik az ivóvíz a feltúrt Ferencesek utcájában

2019. október 22. 15:53 2019. okt. 22. 15:53

A Tettye Forrásház keddi tájékoztatása szerint már az új vízvezeték-hálózatról kapja az ivóvizet a Ferencesek utcája, az utolsó 20 méternyi vezetéket az őszi szünetre időzítve helyezik a földbe a templom előtti téren.

A szolgáltató szerint az utca - mely 2020 elejéig nem éppen közlekedésbarát a munkálatok miatt - szennyvízhálózatát is modernizálták. Az összes közmű közül a legmélyebben fekvő (több mint 3 méterrel a felszín alatt futó) „emlékező” vezetékszakaszokat aknától aknáig haladva, befűzéses technológiával építették ki a vezetékekkel sűrűn átszőtt talajban. 

A napokban az utómunkálatokat végzi a kivitelező: fedlapokat cserélnek, aknákat újítanak fel és az utolsó három bekötést építik ki. Az utolsó munkafázissal egy időben az E.ON szakemberei is megkezdték a felújítást az utca Jókai tér felé eső részén. 

A Tettye Forrásház folyamatos üzemeltetés mellett korszerűsítette a két hálózatot, összesen 700 méternyi új víziközmű került Pécs sétálóutcája alá, a környező ingatlanok bekötései is megújultak.

Forrás: Pécsi STOP