Már a legújabb ellen-Zsolnay cég ellen is végrehajtást jegyeztek be

2018. szeptember 18. 09:34 2018. szept. 18. 09:34

Pár hónapja még arról írtunk, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellenében önkormányzati segítséggel létrehozott Ledina-utódcégek munkái egy budapesti vállalkozásnál tűntek fel. Most már ez ellen a cég ellen is végrehajtást jegyeztek be, miközben a három vállalkozás közös ügyvezetője már törlődik a rendszerből.

Továbbra sincs megnyugvás a Zsolnay Porcelánmanufaktúra és az ellene létrehozott cégek életében: a manufaktúra a Zsolnayakat akarja kizárni a cégből (miközben az Orbán-családot képviselő ügyvédi irodával dolgoztatnak), miközben az ellen-Zsolnay cégeknél is zajlik az élet.

Még június elején cikkeztünk arról, hogy a porcelánmanufaktúra ellen még 2016-ban önkormányzati segítséggel létrehozott Ledina egyik utódcégének kínálata egy budapesti, vegyes- és vadgazdálkodással foglalkozó vállalkozásnál tűnt fel. A cég neve Pannon Porcelán, és a kínálatában a Pécsi Porcelán termékei tűntek fel - mindkettő (sőt a Ledina Épületkerámiával együtt mindhárom) vállalkozás ügyvezetője Zentai István.

Úgy tűnik azonban, hogy mégsem mehet annyira jól a bolt, mivel szeptember 5-ei határidővel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága Hátralékkezelési Osztálya végrehajtást jegyzett be a céghez. (A Ledina Épületkerámia ellen 5 végrehajtás van bejegyezve.)

Az ügyvezető Zentai is kifele igyekezhet a rendszerből, ugyanis az Igazságügyi Minisztérium által fenntartott e-cégjegyzék adatai szerint ügyvezetői megbízatása törlés alatt áll, és egy új vezető tisztségviselőt (bizonyos Sárossy Petra) jegyeznek be.

És hogy mennyire nincs összefonódás a cégek között, arra had álljon itt némi fotós bizonyíték:

2016-ban Erdei Viktornak hívták a frissen magánkézbe került Ledina Kerámia Kft. ügyvezetőjét.

2018 szeptemberében ki tűnik fel a Pannon Porcelánnál egy, a cég nevével ékesített köpenyben az egyik fotójukon? Erdei Viktor.

Pannon Porcelán

Pannon Porcelán added a new photo.

Aki amúgy a Zsolnay Porcelánmanufaktúrából igazolt át a nagy felmondási hullám környékén.