Már az ivóvíz- és szennyvízhálózat felújítása zajlik a feltúrt Ferencesek utcájában

2019. július 18. 15:17 2019. júl. 18. 15:17

A gázvezeték rekonstrukció után július 16-án az ivóvíz- és szennyvízhálózat felújítása kezdődött meg a Ferencesek utcájában, ahol a rekonstrukciós munkálatok miatt 2020 elejéig nem egyszerű az élet. A Tettye Forrásház Zrt. tájékoztatása szerint a városi cég és a kivitelező szakemberei folyamatos üzemeltetés mellett korszerűsítik előbb a víz-, majd a szennyvízrendszert.

A vízszolgáltató közleménye szerint elsőként az ideiglenes vízhálózat kiépítését kezdik meg, ami a felújítás során végig biztosítani fogja a szolgáltatást. Az utcában 700 méternyi rendszert újítanak meg, a több mint 230 millió forint értékű beruházás egy részét a szolgáltató támogatásból finanszírozza, miután a pécsi önkormányzattal sikeres közös pályázatot nyújtott be pécsi szennyvízvezetékek rekonstrukciójára.

A felújítás a Tettye Forrásház szerint az északi oldalon lesz jobban érzékelhető: mivel a vízvezeték az északi oldalon, az utca szélében fut és csak feltárással cserélhető, ezt az oldalt a munkálatok ideje alatt elzárják a gyalogosforgalom elől. Az ingatlanok, üzletek megközelítése gyalogos átjárókon biztosított lesz. A vízvezetékcsere két ütemben, előbb a Váradi Antal utcáig, majd onnan a Szent István térig zajlik. A burkolat ideiglenes helyreállítása folyamatos lesz, az utcát a munkavégzés előrehaladásával – ahogy a technológia engedi –, szakaszonként állítják helyre.

Az utca déli oldalán csak ott lesz felbontás, ahol az ingatlanok új víz- és szennyvízbekötéseit építik, mivel a szennyvízvezetéket föld alatt zajló, aknától aknáig haladó befűzéses technológiával, hosszabb munkaárok kialakítása nélkül cserélik a szakemberek.

Forrás: pecsistop.hu