Már látszanak a baljós jelek a Ferencesek utcáján

2019. május 17. 14:32 2019. máj. 17. 14:32

Jövő héten indulnak a Ferencesek utcájának felújítási munkálatai, melyek miatt 2020 elejéig amolyan szegény ember no-go zónájává válik a sétálóutca, az ottani vállalkozások őszinte bánatára. Péntek kora délután már felfedeztük a közeledő pusztítás, majd építés jegyeit.

A Ferencesek utcájának május 20-án kezdődő felújítása uniós forrásból valósul meg, 8-10 hónapot vesz majd igénybe - írtuk a Szabad Pécs nyomán. Először a közműcégek kezdik meg a munkát, majd a telekommunikációs hálózatot szedik ráncba.

A munkálatok miatt nyílt levelet írtak a Ferencesek utcájában működő vállalkozók, melyben azt mondják, nem a munkával van bajuk, hanem azzal, hogy két héttel annak megkezdése előtt szóltak nekik, senkit sem kérdeztek meg közülük, hogy ez milyen hátrányokkal jár rájuk nézve, hivatalosan nem merült fel, hogy kártalanítják őket a kiesett forgalomért, emellett indokolatlanul hosszúnak is érzik a felújítás intervallumát.

A pusztítás pedig közeleg: péntek kora délután már megjelentek a közművezetékeket jelző felfestések a járdán. Úgyhogy készülj, hamarosan kerülhetsz!

Forrás: H.V.