Marad a látogatási tilalom a Klinikai Központban

2020. július 2. 10:01 2020. júl. 2. 10:01

Néhány kivételtől eltekintve továbbra is érvényben marad az általános látogatási tilalom a PTE Klinikai Központban - jelentették be csütörtökön.

A közleményben kiemelik, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ számára kiemelten fontos a betegek, valamint a munkatársak fokozott védelmének biztosítása, a fertőzésveszély lehetőségének minimalizálása a vonatkozó előírások betartásával.

Hangsúlyozzák, a PTE jelenleg is az igazolt koronavírus fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára, és az igazolt, koronavírussal fertőzött betegek ellátására, valamint a teljeskörű gyermekinfektológiai ellátásra kijelölt intézmény.

A betegek és az ellátás biztonságának garantálása érdekében a PTE Klinikai Központban továbbra is érvényben marad az általános látogatási tilalom, amely alól az alábbi esetek jelentenek kivételt:

  • a súlyos állapotú (azaz az önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve gyógyszeresen sem megszüntethető fájdalomban szenvedő, illetve pszichés krízishelyzetben lévő) betegek esetén az általuk megjelölt személy,
  • a kiskorú beteg szülője/törvényes képviselője (vagy az általuk megjelölt személy),
  • a szülő nő által megjelölt nagykorú személy (a vajúdás és a szülés alatt),
  • a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja.

A PTE Klinikai Központ kéri a betegeket és a látogatókat, hogy a fertőzés veszélyének csökkentése érdekében az előírt szabályokat tartsák be. Az általános látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

(Címlapkép: MTI/Árvai Károly)

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil