Még folyik a nyomozás Vári Attila ügyében

2019. november 22. 13:45 2019. nov. 22. 13:45

Mint ismert, a választás előtt derült ki, hogy Vári Attila egy perben olyan tanúvallomást adott, ami a bíróság szerint nem volt szavahihető. Az ügyben azután indult nyomozás, hogy egy országgyűlési képviselő felkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, aki feljelentésként értékelte a dolgot, a baranyai rendőrök pedig eljárást indítottak. A nyomozás jelenleg is folyik.

Október elején derült ki a Népszava cikkéből, hogy egy egyetemista megveresének perében Vári Attila, a PSN Zrt. vezetőjeként olyan tanúvallomást tett, amit sem az első-, sem pedig a másodfokon eljáró bíróság nem talált szavahihetőnek. (Vári Attila volt a Fidesz polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson, a cikk a szavazás előtt 10 nappal jelent meg.)

A Vári Attila ügyével foglalkozó cikkek nyomán Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyésznek, mivel szerinte Vári cselekedete kimerítette a hamis tanúzás büntetőjogi fogalmát. Arra is rákérdezett, hogy miért nem indult még eljárás az ügyben.

Polt a válaszlevelében a következőket írta:

"büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt tett feljelentésként értékelendő"

a képviselő levele, amit aztántovábbküldött a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak - mint illetékes szervnek -, amely nyomozást indított az ügyben a választás után pár nappal. 

November közepe után megkerestük a főkapitányságot, hogy miképp áll az ügy, történt-e már gyanúsítotti kihallgatás.

A következő választ kaptuk:

"Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében szereplő esettel kapcsolatban feljelentés alapján hamis tanúzás miatt folytat büntetőeljárást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást nem kívánunk adni."

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP