Még mindig nem tudni, hogy mi lett a gyorsan eltüntetett PÉCS-felirattal

2019. október 15. 13:05 2019. okt. 15. 13:05

19 napja nem válaszol a pécsi önkormányzat a választás előtt pár nappal felavatott, majd hirtelen elvitt Kossuth téri PÉCS-felirat kapcsán beadott közérdekű adatigénylésünkre. A Magasház helyére tervezett parkkal kapcsolatban augusztus vége óta várunk válaszokat, de a választás előtti Szabadságkoncert kapcsán sem jött még egy vak hang sem a megkereséseink után.

Több sajtómegkeresésre és egy közérdekű adatigénylésre sem sikerült az elmúlt hetekben-hónapokban válaszolnia a pécsi önkormányzatnak.

A Magasház helyére tervezett park kapcsán még augusztus 24-én küldtünk el több kérdést a pécsi városházának, válasz persze azóta sem érkezett a beruházásról, aminek a nyilvánosan elérhető adatok szerint amúgy karácsonyig kellene elkészülnie.

A szeptember 26-án Páva Zsolt polgármester által a Kossuth téren felavatott, majd szeptember 27-én reggelre már el is tüntetett PÉCS-felirat ("szelfipont") kapcsán szeptember 27-én küldtünk közérdekű adatigénylést a városháza sajtónak fenntartott emailcímére, leginkább a bekerülési és egyéb költségeket firtattuk. Válasz természetesen azóta sem érkezett. 

Páva Zsolt utolsó avatásainak egyik - Fotó: MTI/Sóki Tamás
Nagyon fontos szelfipont - Fotó: MTI/Sóki Tamás
Október 15-én még mindig csak a felirat hűlt helye fogadja a turistákat - Fotó: Pécsi STOP

Ez már csak amiatt is baj, mert a közérdekű adatigénylésre a törvény szerint 15 napon válaszolni kell, vagy pedig egyszer 15 napos haladékot lehet kérni az adatigénylőtől. Mivel ilyen nem történt meg, szeptember 27. óta pedig már közel 20 napnál tartunk, jelen pillanatban a pécsi önkormányzat/városháza törvénysértést követ el a hallgatásával. 

Október 2-án pedig az október 8-án, kedden, pár nappal a választás előtt a Széchenyi téren tartott Szabadságkoncert kapcsán tettünk fel kérdéseket az önkormányzatnak és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-nek, mint szervezőknek. Választ erre sem kaptunk még, pedig nagyon érdekes lenne tudni, ki és miből fizette ezt az alig burkolt kampánybulit pár nappal a választás előtt.

Vasárnap a Fidesz nagyarányú vereséget szenvedett Pécsen, de az új testület és Péterffy Attila polgármester még nem tette le az esküt, így most kvázi interregnum van. Ettől függetlenül persze a válaszoknak még érkezniük kellene és kellett volna.

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP