Megbutult az intelligens zebra

2019. január 8. 09:19 2019. jan. 8. 09:19

Valójában korábban is csak a 0-t és az 1-et ismerte, szóval kis túlzás volt okosnak nevezni. De akkor legalább villogott, mára meg véget ért a fényorgia, és egyelőre nincs afterparty.

Olvasóink jelzése alapján nagyjából egy hónapja kezdtek kialudni a kertvárosi okoszebra fényei, az elmúlt napokra pedig teljesen el is sötétült. A gyalogátkelő Kertváros egyik legkényesebb helyén van, a legnagyobb létszámú oktatási intézményközpont közelében, és voltak itt kimondottan gázolós időszakok is. A zebra akkor lett igazán híres, amikor a közeli ANK gimnazistái egyik társuk elgázolásakor kameráért fordultak a városvezetéshez.

Végül okoszebrát kaptak, ami korábban villogó fénnyel figyelmeztette az arra járó járművezetőket a potenciális gyalogosforgalomra, mostanság viszont nem teszi.

Pedig az addig kóbor áramnak maga Csizi Péter mutatta meg, hogy merre is kell folynia egy olyan fotón, amelyen az örökkévalóságig és tovább egy háromszög alapú dodekaéderbe merevedett az önkormányzati propagandalap kedvéért.

Kicsit később olvasónktól kapott videón mutattuk meg, hogy a zebra, ahogy arra mindenki számított, elsősorban este okos.

Ám a sötétben villogó idill mára elmúlt. Úgy tudjuk, kábé egy hónapja kezdődtek a bajok, az általa ismert számok közül pedig a zebra mára elfelejtette az 1-et, így nem fényeskedik már az éjszakában.

Ami történhetett:

  • elromlott (nyilván erre van a legkisebb esély),
  • kikapcsolták, nehogy a fény idevonzza az óegygézőket és kormányellenes tüntetés induljon innen (lárifári,)
  • kikapcsolták, mert valakit idegesített (ugyanmár),
  • kikapcsolták, mert az Államkincstár azt mondta (lehetetlen),
  • a nagy hidegben fáztak a kis fénymanók, és visszahúzódtak a földalatti kuckójukba gyömbérteát inni (na ez már lehet),
  • Soros György kikapcsolta, (?)
  • a zebra kifigyelte, hogy Csizi Péter intő mutatóujja már máshol hívja fel a figyelmet az energiák helyes áramlási irányára, és most duzzog,
  • majd mindjárt jó lesz.