Megdobta a kormány Harkányt némi pénzzel - Pécs megint kimaradt az osztásból

2018. október 11. 15:20 2018. okt. 11. 15:20

A harkányi Fideszt jobban szereti Orbán, mint a pécsit? A megyeszékhelyre csak kölcsönpénz jutott, a dél-baranyai városba viszont újabb támogatás érkezhet fejlesztésekre.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból átcsoportosítást hajt végre.

A határozat szerint négy település kap fenntartásra, vagy infrstrukturális fejlesztésre 5,2 milliárd forintnyi pluszpénzt, köztük Harkány is, amely 47,9 millió forintot költhet az utóbbi feladatra.

Az átcsoportosítás azonnali hatályú, de a támogatási előleg fel nem használt részét vissza kell téríteni az államkasszának.

A határozat szerint Harkánynak biztosítania kell az infrastrukturális fejlesztésnél a Magyar Turisztikai Ügynökség esetleges közreműködését.

A határozatban az is olvasható, hogy a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnak is lesz feladata: október végéig meg kell vizsgálnia a harkányi fürdő esetleges továbbfejlesztésének lehetőségét és forrásigényét, és erről beszámolót kell készítenie a főnökének.

Míg Harkánynak pluszpénz jár, addig Pécsnek a csődközeli helyzete miatt csak kormányzati kölcsön jutott 12,5 milliárd forintos értékben, aminek egy részét 2018 végéig ráadásul vissza is kell fizetni.