Meghalt a pécsi horvát iskola igazgatója, Győrvári Gábor Zoltán

2020. november 16. 11:45 2020. nov. 16. 11:45

Életének 61. évében, vasárnap este elhunyt Győrvári Gábor Zoltán, a pécsi Miroslav Krleža Horvát Iskolaközpont igazgatója, aki nemrég koronavírus-fertőzés miatt került kórházba.

Arról, hogy több igazolt koronavírus-fertőzés is történt a pécsi Miroslav Krleza horvát iskolában, melynek kapcsán tanulócsoportok, osztályok kerültek karanténba, az iskolában azonban mégsem rendeltek el digitális oktatást, október végén írtunk. Már akkor olyan információk keringtek, hogy az iskolaközpont igazgatója, Győrvár Gábor Zoltán is elkapta a vírust, állapota pedig idővel romlott.

Vasárnap este a Szabad Pécs írta meg, hogy információi szerint elhunyt az igazgató. A Pécsma.hu cikke szerint vasárnap késő este a Hrvatski glasnik magyarországi horvát újság Facebook-oldalán emlékezett meg Győrváriról, megemlítve, hogy november 15-én este hunyt el.

Győrvári Gábor Zoltántól az iskola is búcsúzik közösségi oldalán, a Horvátország Pécsi Főkonzulátusa is megemlékezett róla, valamint Péterffy Attila, Pécs polgármestere is kifejezte részvétét.

Forrás: Pécsi STOP