Meghalt egy ember a siklósi lakástűzben - Az előszobában találták meg a holttestet

2021. november 18. 10:23 2021. nov. 18. 10:23

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt kigyulladt egy családi ház éjjel, Siklóson. Mint megírtuk egy nyolcvan négyzetméteres, siklósi családi házban, a Váralja utcában csaptak fel a lángok, a helyszínre pedig a siklósi és a villányi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik azonnal megkezdték a lángok oltását, továbbá egy vízsugárral védték a szomszédos házat a tűz továbbterjedésétől. 

katasztrófavédelem hajnali közléséből kiderült, hogy a lángokat sikeresen megfékezték, továbbá arról is beszámoltak, hogy a rajok egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azonban nemrégiben azt közölte, hogy a házban egy holttestet is találtak. 

Közleményükben azt írták:

"Tizenegy tűzoltó három járművel néhány perc alatt a helyszínre vonult, majd három irányból megkezdték az égő épület oltását. Beavatkozás közben egy holttestet találtak az épület előszobájában. A házban egy nyolc négyzetméteres hálószoba teljes terjedelmében, az előszoba pedig részben égett. A tizenkét négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a födémre és a ház tetejére is, ami beszakadt. A tűzoltók egy órán át küzdöttek a lángokkal, mire sikerült megfékezni a tüzet. Az épületből egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve egy robbanást."

 

Az épületben ketten laktak, a másik lakó nem sérült meg. A ház lakhatatlanná vált, elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. 

Egyébként ez már az ötödik tragédiával végződő tűzeset a héten. Hétfő délelőtt Érsekvadkertre riasztották a tűzoltókat, ahol egy parasztházban történt halálos tűzeset. Szerdán három halálos épülettűz is volt: Dobozon egy ház melléképületében, Rákóczifalván egy hálószobában, Kunhegyesen pedig egy ház előszobájában találtak holttestet a tűzoltók. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Címlapkép: Illusztráció, Pexels