Meghosszabbították a pécsi világörökségi negyedre kiírt tender jelentkezését

2019. június 24. 15:58 2019. jún. 24. 15:58

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a pécsi világörökségi negyed fejlesztésére és az előzetes régészeti feltárásokra. Az új határidő a jelentkezés beadására július ötödike.

Mint ismert, a pécsi önkormányzat (a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft-n keresztül) és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) 900 millió forintos uniós forrásból szeretné a pécsi világörökségi negyedet (a Sétatér és környéke) rendbe tenni, valamint a most még föld alatt található, vagy nem jól megközelíthető műemlékeket látogathatóvá tenni.

Az eredeti tervek szerint amúgy a munkának (előzetes régészeti feltárás) már folynia kellene, ám a beruházás csúszik, maga a közbeszerzés is csak május 7-én lett kiírva.

Az eredeti közbeszerzés értelmében 15 darab fát is kivágnának a Cella Septichora körzetében - írtuk korábbi cikkünkben -, ami miatt elég sok pécsi civil és politikus kiakadt, flashmobot is szervezett a Momentum. Páva Zsolt polgármester aztán balliberálisozva magyarázta a fakivágást, hogy nem is ott és nem is annyit vágnának ki, de ha ki is kell vágni fát, akkor azt az önkormányzat pótolja.

Az uniós és a hazai közbeszerzési értesítőkben megjelentek szerint azonban pár nappal a június 21-ei határidő előtt a ZSÖK módosította az ajánlattételre vonatkozó határidőt, amely így július 5., péntek 10 óra lett. Az ajánlatokat 11 órakor bontják.

Az indoklás szerint az ajánlatkérő - ZSÖK - "a kiegészítő tájékoztatást határidőben megadni nem tudja és a kiegészítő tájékoztatás kérésre adandó válasz a közbeszerzési dokumentumot érinti, annak módosítása szükséges".

Forrás: Pécsi STOP