Megint csúszik a pécsi tűzoltólaktanyákra kiírt közbeszerzés

2019. május 4. 09:43 2019. máj. 4. 09:43

Az uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg a korrigendum, amely szerint a pécsi tűzoltólaktanyákra kiírt közbeszerzésnél módosítani kell az ajánlatok benyújtására szolgáló határidőt.

Az európai uniós közbeszerzési értesítő (TED) legutóbbi számában jelent meg egy korrigendum, amely a pécsi tűzoltólaktanyákra kiírt közbeszerzéssel kapcsolatos határidőmódosítással foglalkozik.

Mint ismert, az Engel János úton lévő laktanya mellé egy újat fognak felépíteni, míg a régit visszabontják, és abból raktár és garázs leszkonditeremmel és egyéb kiszolgálóhelyiségekkel. Az új laktanyában egy épületben fog működni a megyei igazgatóság és a hivatásos tűzoltóság.

Ezzel párhuzamosan a Tüzér utcában egy az önkormányzat által ingyen átadott közműves telekre is felhúznak egy kisebb laktanyát, hogy ezzel is csökkentsék a vonulási időt Pécs nyugati részén és a megyeszékhelytől nyugatra elterülő térségben.

A laktanya-felújításról már bő évtizede lehet tudni, hogy szükség van rá, először 2016-ban rebesgették, hogy elindul a beruházás, aztán 2018 augusztusában is szóltak a fanfárok, hogy megvan a hárommilliárd forint a projektre. Még Hoppál Péter is örömködött, hogy nemcsak stadionok épülnek.

A mostani uniós közbeszerzési értesítő szerint azonban az ajánlatok beérkezésére kiírt május 7-ei határidőt módosítani kell, méghozzá május 22-re.

Forrás: Pécsi STOP