Megkezdődik a Tüzér utcai felüljáró járdájának felújítása

2021. október 21. 15:26 2021. okt. 21. 15:26

Hétfőn kezdődik és várhatóan tíz napig tart a Tüzér utcai felüljáró járdájának felújítása. Hogy minél kisebb torlódást okozzon, ezért a munkát az őszi iskolai szünet idején, napközben, a reggeli és a délutáni csúcs közötti időszakban végzik majd a szakemberek - közölte lapunkkal a pécsi önkormányzat

A Tüzér utcai felüljáró járdájának rekonstrukciója során összesen több mint 1000 négyzetméternyi burkolatot újítanak fel. A járda javítási munkáival párhuzamosan, a jövő hét második felétől az útburkolaton lévő nagyobb gyűrődéseket is kijavítják. A több mint 7 millió forintba kerülő beruházást a környék egyéni önkormányzati képviselői, Auth István, Csaba István, Fürj Csaba és Nyőgéri Lajos a saját képviselői keretükből fizetik.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Hosszú évek óta rendszeresen szóvá tették a pécsiek a kétpúpú felüljáró keleti oldalán húzódó járda rossz állapotát. Valóban indokolt a felújítás, hiszen a burkolat már szinte mindenhol megrepedezett, néhány helyen már-már balesetveszélyes. Nagy öröm, hogy a környék önkormányzati képviselőivel közösen sikerül ezt a régi, évek óta húzódó problémát megoldanunk. A rekonstrukció részeként három gyalogátkelőhelyet is akadálymentesítenek a szakemberek, így ezeket a jövőben már könnyebben használhatják majd a mozgásukban akadályozott, vagy babakocsit toló pécsiek – mondta el Auth István önkormányzati képviselő.

 

 

A BIOKOM Nkft. által végzett munkálatok - az időjárástól függően – várhatóan tíz napot fognak igénybe venni. Ez idő alatt a felüljáró keleti, Szigeti út felé vezető forgalmi sávját a két irányú forgalom biztosítása mellett szakaszosan lezárják. Mivel a lezárás miatt torlódások alakulhatnak ki, a járművezetőket forgalomirányítók fogják segíteni.

Annak érdekében, hogy a gépjármű-forgalomban a lehető legkisebb fennakadást okozzuk, a munkát az iskolai őszi szünet idejére, valamint a reggeli forgalmi csúcs utáni és a délutáni forgalmi csúcs előtti időintervallumra, tehát a reggel 08:00 és délután 15:30 közötti időszakra ütemezte társaságunk. Ezúton is kérem a közlekedésben résztvevők türelmét és szíves megértését ezen a szakaszon – fogalmazta meg Meixner Barna, a BIOKOM NKft. ügyvezetője.

 

A felújítás ideje alatt a társaság javasolja, hogy a gyalogosok lehetőség szerint kerüljék el a felüljárót, hiszen számukra csak korlátozottan lesz biztosított a közlekedés különös körültekintés és óvatosság mellett.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata