Megkezdődött a munka Szigeti úton

2021. március 2. 15:18 2021. márc. 2. 15:18

Hétfőn kezdődött meg a teljes útzárral járó beruházás a Szigeti úton, amelynek keretében a nyugati városrészbe vezető kerékpárút épül, és felújítják a vízvezeték-rendszert. Az építkezés miatt a Szigeti utat a Faludi Ferenc és a Gyümölcs utca között lezárták, ide legfeljebb a célforgalom hajthat be, keleti irányból.

A közlemény szövege szerint a Pécsi Városfejlesztési Zrt. előzetesen a fejlesztéssel érintett területen élő lakosságot tájékoztatta, miszerint hétfőtől lezárták a Szigeti út Faludi Ferenc és Gyümölcs utca közötti szakaszát. Az időben történt tájékoztatásnak, a napokkal korábban kihelyezett figyelmeztető tábláknak és a lakosság együttműködésének köszönhetően a lezárás akadálytalanul történhetett meg.

A beruházás részeként hétfőn a geodéziai előkészítést hajtották végre, kedden pedig elkezdődtek a bontási munkálatok. A burkolat marása a kivitelező cég tájékoztatása alapján a Faludi Ferenc utca irányából indul és halad kelet felé.

Mivel a Faludi Ferenc utca vonalában a gerincvezeték csere miatt teljes szélességben átvágják az úttestet, a célforgalom számára a lezárt területre történő behajtás a város felől keleti irányból, a Gyümölcs utcánál, a Szigeti útról történik.

A lezárt területre a bejárás egyedi engedélyekkel, valamint egyedi igények alapján csak a célforgalom számára megengedett. A lezárással, a burkolatbontással érintett területen belül az üzletek, a vállalkozások nyitvatartási időben gyalogosan elérhetőek, illetve egyedi esetekben gépjárművel (nagyobb méretű termékek szállítása, műszaki vizsga) is megközelíthetőek.