Meglehet a kaposvári fideszes polgármester civil kihívója

2019. június 11. 10:13 2019. jún. 11. 10:13

Horváth Ákos cégtulajdonos-vállalkozót kérte fel az őszi választások kapcsán életre hívott civil ernyőszervezet, a Kaposváriakért Egyesületért, így ő lenne a várost 1994 óta vezető fideszes Szita Károly ellenzéki kihívója - értesült a Kapos-T.

A lapnak Horváth megerősítette a fentieket, miszerint ő lenne a pártösszefogás aspiránsa. Hozzátette, még nem mondott igent, egy kis gondolkodási időt kért.

A Kapos-T megjegyzi, Horváth Ákos volt az, aki 2012-ben a Kaposvári Cégszövetség néven ismert informális társulás képviselőjeként fellépett az önkormányzat durva, négyszáz százalékos ingatlanadó-emelése ellen.

Komlón és Pécsett is összefogott az ellenzék

Komlón Ferenczy Tamás indul a fideszes Polics József ellen a Komló Összeköt Egyesület színeiben ősszel az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. A Komlóért Exporól is ismert vállalkozó mögött a DK, a Momentum, az LMP, a Jobbik és az Új Kezdet is felsorakozott.

Pécsett Péterffy Attila az ellenzék jelöltje, aki a DK, a Momentum, az MSZP és a Forum Sopianae Egyesület támogatását élvezi, valamint a Mellár Tamás által életre hívott Mindenki Pécsért Egyesületnek is ő a hivatalos polgármesterjelöltje.

Péterffy Attila jelöltségét, akárcsak a komlói ellenzéki összefogást, Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma is támogatja.

Forrás: pecsistop.hu/Kapos-T