Megpróbáltunk megtudni, hogy milyen kitüntetéséket viselt Hoppál Péter március 15-ei huszár ruháján

2023. március 31. 10:14 2023. márc. 31. 10:14

Szinte minden magyar ember, köztük a politikusok is megemlékeztek a március 15-ei forradalom hősi halottjaira. Azonban egy politikus kitűnik mind közül.

Ez a politikus nem más, mint Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő. A megemlékezés napján Hoppál Péter egy olyan képet posztolt hivatalos Facebook-oldalára, amelytől leesett az állunk. A képviselő egy korhű, huszár egyenruhában pózolt a megemlékezésen, de ami igazán feltette arra a bizonyos „i” betűre a pontot, hogy az egyenruháján több kitüntetés és jelvény szerepelt. Megboldogult Brezsnyev, ha még élne, akkor elbújhatna Hoppál Péter kitüntetésit látván.

Képfelirat

A történet lényege, hogy a szerkesztőségünkben rettenetesen kíváncsiak lettünk, hogy mégis milyen kitüntetéseket aggasztott magára Hoppál Péter, illetve mi alapján sikerült ezeket kiválasztani, egyáltalán köze van-e az akkori huszár kitüntetésekhez? Ezt természetesen email formájában próbáltuk megkérdezni a képviselő úrtól, de egyelőre nem kaptunk rá választ, ha ő nem is válaszol nekünk, akkor kénytelenek leszünk megkérdezni egy hadtörténészt arról, hogy vajon mit szimbolizálnak azok a jelvények Hoppál Péter ruháján.

azok a bizonyos kitüntetések

Azt végezetül meg kell hagynunk, hogy a fideszes képviselő ruhája nagyon passzol a mai ispánokkal és vármegyékkel teli Magyarországhoz.

 

FRISSITÉS

 

Hoppál Péter emailben írt válaszát változtatások nélkül közöljük: 

 

Dr. Hoppál Péter felavatott hagyományőrző huszár, akinek családi felmenői között volt '48-as huszár honvéd főhadnagy. Minden évben részt vesz az 1848-as Bem Tábornok Székelyföldi toborzó körútjának emlék rendezvényén, az "Őszi Hadjáraton" Szentegyházán. Ezen eseménynek az elmúlt évtizedben is fővédnöke volt. Minden hagyományőrző kap az adott évre gyártott emlékéremből, aki részt vesz az eseményen. 

 

További kitűző a Cserey Ignác Érdemérem, amelyet minden évben egy polgári és egy katonai személy kaphat, aki az 1848-as hagyományok ápolásában fontos és kitartó szolgálatot vállal. A Budai II. Honvéd Zászlóalj és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség idén 8. alkalommal kiadott kitüntetését Dr. Hoppál Péter kaphatta meg olyan nagyszerű személyiségek után, mint Böjte Csaba ferences szerzetes, Haáz Sándor karnagy vagy Vesztergám Miklós tárogatóművész. 

 

A legutóbbi, Őszi Hadjárat vendége volt a Pannon Televízió, akik felvételt is készítettek az eseményről. Ha esetleg a Pécsi Stop szerkesztősége is belekóstolna ezen jeles nemzeti, hagyományőrző esemény következő alkalmába, szívesen látjuk Önöket az Őszi Hadjáraton Szentegyházán, ahol megtapasztalhatnák a székelyek híres vendégszeretetét és ragaszkodását a magyar hagyományokhoz és nyelvhez.