Megrohanják a tűzoltók a tévétornyot

2018. május 22. 16:03 2018. máj. 22. 16:03

Május 25-én bakancsos lábak csattogásától lesz hangos a pécsi tévétorony: harmadik alkalommal tartják meg a Misina Toronyfutó Versenyt a tűzoltók, melyre idén civilek is nevezhettek.

A verseny célja a speciális tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevétel bemutatása a civil társadalom számára. Hogy átélhessék, mit is érez egy tűzoltó, számukra is biztosítják a különleges igénybevételt jelentő, extrém körülmények közötti versenyzési lehetőséget - áll a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A versenyre nevezetteknek a torony 438 lépcsőfokán kell felküzdeniük magukat, ami nagyjából 25 emeletnyi magasságot jelent.

A megmérettetésre május 25-én, pénteken kerül sor, az indulók 13 óra 15 és 17 óra között birkóznak majd a lépcsőfokokkal és a gravitációval. A verseny rendezője a verseny helyszínén állandó orvosi felügyeletet biztosít a résztvevők számára. Lesz frisstő is, valamint a helyszínen átöltözni és vécére menni is lesz lehetőség. Utóbbiból arra következtetünk, hogy tényleg pogány nehéz feladat lesz a lépcsőmászás.