Megszépül az urnafal a pécsi köztemetőben

2021. július 15. 14:39 2021. júl. 15. 14:39

A BIOKOM NKft. mint a Pécsi Köztemető üzemeltetője tájékoztatja a hozzátartozókat, hogy a sírkertben az I. számú íves urnafal B és C épületének felújítása 2021. augusztus 23-án megkezdődik. A felújítás várhatóan 45 napot vesz igénybe, ez idő alatt az urnahelyek nem látogathatók, oda mellétemetés a felújítás befejezéséig nem intézhető.

A társaság a még érvényben lévő urnahelyek zárólapjait és a fülkékben lévő urnákat a kegyeleti normáknak megfelelően tárolja, a felújítás végeztével pedig visszahelyezi, a munkafolyamatot fényképekkel dokumentálja. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A BIOKOM NKft. felhívja a figyelmet, hogy a 2012. év előtt betemetett, illetve 2012 előtt újraváltott urnafülkék újraváltása esedékes. Az urnaférőhelyeket az utolsó temetéstől vagy újraváltástól számított 10 év múlva kell újraváltani, amelyre egy év türelmi időt biztosít a társaság. A felújítás végeztével az érvényben nem lévő urnafülkékbe az urnát nem helyezik vissza, hanem további fél évig tárolják. Amennyiben a hozzátartozók ez idő alatt sem jelentkeznek érte, a szórókútban helyezik el.

A munkálatok befejezéséig a társaság a hozzátartozók szíves türelmét kéri!  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: Pécsi Köztemető, Google Maps