Megtolja az állam a pécsi üzemcsarnok-építést

2019. április 25. 13:11 2019. ápr. 25. 13:11

A pécsi Déli Ipari Parkban kialakítandó üzemcsarnokok építésének forrását tolja meg az állam egy kicsit: az eredetileg 795 milliós, uniós forrásból építkező programhoz most hozzácsaptak még negyed milliárd forintot.

Az április 23-ai Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, mely a "Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 6. prioritása keretében megvalósítani tervezett egyes projektek támogatásának növeléséről (...)" hangzatos címet kapta. A határozat szerint több TOP-os forrású beruházásnál a kormány megemeli a forrásösszeget.

A listán Pécs is szerepel, méghozzá az "Üzemcsarnok építés a Pécsi Déli Ipari Parkban" tétellel.

"A projekt célja a Pécsi Déli Ipari Park 01455/90 helyrajzi számú, 2,5 ha nagyságú területének fejlesztésére irányul. Az elkészített tervek alapján az érintett területen 4700 m2 nagyságú bérbe adható üzemcsarnok és hozzá kapcsolódó kiszolgálólétesítmények megépítésére és a kapcsolódó közlekedésfejlesztés megvalósítására kerül sor. A projekt célja a város gazdasági alapjainak stabilizálása és erősítése, ezen keresztül a foglalkoztatottsági szint javítása, közvetve tehát a belső kereslet élénkítése és ezen keresztül a helyi fogyasztási szint ösztönzése"

- olvasható a határozatban a fejlesztés célja.

Erre eredetileg a kormány 795 millió forintot adott, ezt most még 250,458 millió forinttal toldották meg, így mostantól az üzemcsarnok építésére 1 milliárd 45 millió forintot lehet fordítani.

A Déli Ipari Park, noha lassan több mint fél évtizedes múltra tekint vissza, még mindig elég kevés befektetőt vonzott be, pedig anno még Csizi Péterék is bőszen keresték oda a befektetőket. Pécs városa 2017 márciusában egyébként közel 5 milliárd forintot kapott az ipari parkok fejlesztésére.

Forrás: Pécsi STOP