Megújultan várja a kirándulókat a Sós-hegyi kilátó - videó

2021. október 21. 09:02 2021. okt. 21. 09:02

Érdemes lesz felvenni a túrabakancsot, és ellátogatni a Sós-hegyi kilátóhoz, az építmény ugyanis teljesen megújult a BIOKOM NKft. munkájának köszönhetően.

A Remeterét és Lapis között elhelyezkedő, 1988-ban átadott Sós-hegyi kilátó mindig is népszerű volt a kirándulók körében. Állapota azonban idővel leromlott, a tetőszerkezet olyan mértékben megrongálódott, hogy pár évvel ezelőtt le is kellett zárni az építményt, mert balesetveszélyes volt. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A BIOKOM NKft. ezért döntött úgy, hogy a Pintér János Parkmegújítási Program részeként felújítja. A munkával elkészültek, a megújult kilátót szerdán hivatalosan is átadták a bakancsos turistáknak, akik immár biztonságban csodálhatják a Pécsre, a Tubesre és a Jakab-hegyre nyíló panorámát a kilátó legfelső szintjéről.

– A Pintér János Program egyik első állomásaként az innen mindössze pár száz méterre található Mandulás tornapályát újítottuk fel – idézte fel Meixner Barna, a BIOKOM NKft. ügyvezető igazgatója. – Elhatároztuk, hogy ehhez a munkához kapcsolódóan a Sós-hegyi kilátó környékét is rendbe tesszük.

Ez is érdekelhet: Az új kilátóteraszról csodálhatjuk a panorámát

Az ügyvezető elmondta, hogy a munkálatok során felújították a tetőszerkezetet, megoldották a villámvédelmet, az építményről eltávolították a graffitiket, és a kilátó környezete is megszépült. Felújították az ott található asztal-pad garnitúrát és szalonnasütőket, díszkavicsos borítás került a talapzat köré, valamint elhelyeztek egy információs táblát, ami nemcsak a kilátó történetét, hanem a környékbeli látnivalókat is bemutatja.

– Köszönetet szeretnék mondani a műszaki-, erdőgazdálkodási- és karbantartó részlegen dolgozó munkatársaimnak, akik részt vettek a felújításban – zárta Meixner Barna.

A munkálatokat Csaba István önkormányzati képviselő támogatta képviselői keretéből. Az átadón elmondta, igaz, hogy a kilátó nem az ő körzetében helyezkedik el, számára mégsem volt kérdés, hogy segítse a felújítás finanszírozását. Ahogy kifejtette, ez egy olyan projekt, ami egész Pécset érinti, hiszen minden városrészből jönnek fel ide kirándulók.

 

A felújítás kapcsán a saját választókörzetük közelsége miatt érintett Siposné Bikali Éva és Sajgó György önkormányzati képviselők is elismerésüket fejezték ki a városüzemeltetési társaság felé. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Címlapkép: Pécsi STOP