Megválasztották Pécs új zöldbiztosát

2023. november 14. 13:01 2023. nov. 14. 13:01

A Kóbor József lemondásával megüresedett zöldbiztosi posztot Sajgó György töltheti be, ha a közgyűlés kedden megválasztja. A pécsi önkormányzat környezetvédelmi és fenntarthatósági megbízottja nem kap díjazást

Az új zöldbiztosról ma dönt a közgyűlés.

Péterffy Attila emlékeztetett, hogy Kóbor József (LMP) augusztusban lemondott a zöldbiztosi posztról, Sajgó Györgyöt (Momentum) javasolja a pozícióra.

A fideszes képviselők a vita során azt hozták fel ellenérvnek, hogy Sajgó Györgynek nincs releváns szakmai tapasztalata, de Péterffy Attiláék hamar helyretették a kormánypárti politikusokat.

Péterffy Attila Barkóczinak: szakmai szempontok figyelembevételével tette a javaslatot. Környezetvédelmi mérnöki végzettsége senkinek nincs a testületben. Bízik benne, hogy a pécsi polgárok nem csak az építményadó miatt vágnak bele energiahatékonysági korszerűsítésbe, hanem a pénztárcájuk védelme érdekében. Amikor megkérdezte, kinek vannak elképzelései a zöldbiztosi keret felhasználása kapcsán, akkor Sajgó Györgytől egy kiforrott javaslatcsomag érkezett. Biztos benne, hogy Kóbor József után Sajgó Györgynél is jó kezekben lesznek a zöldügyek.

Ruzsa Csaba alpolgármester: Számos városi zöld projekt előkészítésében részt vett Sajgó György.

Pokorádi Gábor Barkóczinak: a szakmai alapú kérdést feltette Mészáros Lőrinc esetében is?

 

Megszavazták az előterjesztést.

Forrás: Pécsma