Megvan az első kör a buszos bérmegállapodásban

2020. február 5. 17:40 2020. feb. 5. 17:40

Zajlanak a bértárgyalások a pécsi buszsofőrök fizetésemelését illetően, a legújabb fejleményről közleményben számolt be szerda délután az önkormányzat.

Mint írták, a Tüke Busz Zrt. vezetősége folytatta a bérmegállapodással kapcsolatos egyeztetéseket a pécsi önkormányzattal. A cég menedzsmentje tájékoztatta az önkormányzatot a legutóbbi bértárgyaláson az érdekképviseletek részéről megfogalmazott tervekről és elképzelésekről. 

A városvezetés megerősítette, hogy a bérmegállapodás előkészítése folyamatos egyeztetések mentén, hosszútávú, kiszámítható és tervezhető megállapodás aláírását célozza a Tüke Busz Zrt. és a szakszervezetek között. (Az önkormányzat korábban már kijelentette, hogy a buszsofőrök jövőképének biztosítását elsősorban egy középtávú, hároméves bérmegállapodásban látják a megoldást, amelyet nem csak a Tüke Busznál, de a többi pécsi közműcégnél is célul tűztek ki - szerk.)

Az önkormányzat jelezte, hogy a bértárgyaláson ismertetett elképzelések közül kiemelten konstruktív javaslatnak tekinti Hofekker Ferenc, a Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) elnöke részéről felmerült garantált bérminimum megadására vonatkozó érdekképviseleti igény. Ennek elfogadását mint a tervezett béremelés első lépcsőjét, támogatja az önkormányzat.

A közlemény szerint a béremelés első tervezett lépcsője idén 8%, további bérkorrekció a költségvetés elfogadásával kerülhet meghatározásra.

"Pécs város vezetése bízik abban, hogy a Tüke Busz Zrt. menedzsmentje és a szakszervezetek az első lépcsőt követően további béremelési javaslatokat fogalmaznak meg, melyeket támogatni tud. Fő célnak továbbra is a középtávú bérmegállapodást és a dolgozók megbecsülését tekinti a pécsi önkormányzat"

- zárul a közlemény.
 

Forrás: Pécsi STOP