Megvan az eltüntetett "PÉCS" felirat új helye

2019. november 30. 18:01 2019. nov. 30. 18:01

Helyet találtak a szeptember végén a Kossuth téren felállított, átadott, majd még aznak nagy sebtében eltüntetett "PÉCS" feliratnak egy előterjesztés szerint, mellyel a december 4-i kommunális bizottság foglalkozik.

A szelfipontnak szánt PÉCS feliratot szeptember 26-án avatta fel Páva Zsolt, melyet még aznap elszállított a BIOKOM, mert kiderült, balesetveszélyes. Lapunk közérdekű adatigényléssel kiderítette, az előző önkormányzatnak, azaz az adófizetőknek 2,7 millió forintba került a felirat. 

Egy, a december 4-i kommunális bizottság elé szánt  előterjesztésből most kiderült, megvan a felirat új helye: az 58-as út városi körforgalmában (Sztáray Mihály út - II. János Pál út) köszönti majd az autósokat.

A felirat új helyszínen történő felállításának előkészítését megkezdte a Városi Főépítészet, a tulajdonos állami közút kezelő előzetesen nem emelt kifogást az installáció tervezett helyszínen történő felállítása ellen, melyet a Biokom ügyez majd. 

A 7,3 méter hosszú, 1,8 méter magas feliratot beton tuskókhoz rögzítik, és azok örülhetnek neki, akik Siklós felől érkeznek a baranyai megyeszékhelyre. 
 

Forrás: Pécsi STOP