Megvan Budai László utódja Alsószentmártonban

2020. szeptember 14. 09:03 2020. szept. 14. 09:03

Balogh Miklós (független) nyerte a vasárnap rendezett időközi polgármester-választást a Baranya megyei Alsószentmártonban, a voksolásra a jogerősen elítélt korábbi településvezető lemondása miatt volt szükség.

A négy független jelölt közül Balogh Miklós 315, Petrovics Tibor 279, Gligulics Olivér 68, míg Acél Péter 21 szavazatot kapott - közölte Ottó Krisztián Ottó, hozzátéve: a 824 választásra jogosult közül 697-en voksoltak, 16 választó érvénytelenül szavazott.

A Baranya megye déli részén, a Dráva közelében fekvő ormánsági településen azért volt szükség az időközi választásra, mert a község tavaly októberben megválasztott független polgármestere, Budai László februárban lemondott tisztségéről, bár azt megelőzően úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem vált méltatlanná a hivatalára. 

Vele kapcsolatban a Pécsi Törvényszék korábban azt közölte, hogy felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A Népszava viszont idén februárban azt írta, csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűncselekmény miatt is elmarasztalta a bíróság Budait.

A most lement voksolás időpontját eredetileg június 7-re tűzték ki, de a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény rendelkezései miatt az időközi választás akkor elmaradt.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP/MTI