Megy a meló, a tervek szerint zajlik a felújítás a Jókai utcai suliban és az uránvárosi rendelőben is

2020. január 10. 14:40 2020. jan. 10. 14:40

A pécsi önkormányzat közleménye szerint az elvárt ütemnek megfelelően halad a pécsi Jókai utcai általános iskola és az uránvárosi Veress Endre utcai rendelőintézet felújítása. Az önkormányzat köszöni az eddigi türelmet, és még egy kicsit kér a munkálatok befejezéséig.

Közleményben jelezte a pécsi önkormányzat, hogy az uránvárosi Veress Endre utcai rendelőintézet felújítása a tervek szerint, míg a Jókai utcai általános iskola felújítása az ütemezésnek megfelelően halad. 

A Veress Endre utcai rendelőnél (melynél energetikai felújítást végeznek) szeptember 14-én adták át a munkaterületet, a TOP-os forrásból bonyolított beruházás 2019. december végére meghaladta az 50 százalékos készültségi fokot. 

A pályázatot még 2018-ban nyújtotta be az önkormányzat, a beruházásra bruttó 417,25 millió forintot nyertek el. A felújítás alatt 352 darab homlokzati nyílászárót helyeznek el, 2890 négyzetméternyi külső homlokzati falat hőszigetelnek, 1180 négyzetméternyi lapostetőt hő- és vízszigetelnek, 206 darab radiátort termosztatikus szeleppel látnak el, 757 darab LED-es lámpatestet helyeznek el, 108 darab lamellás árnyékolót telepítenek. Emellett még egy akadálymentes mosdót is kialakítanak az épületben. 

A fentebb felsoroltak mellett az immáron már új összetételő pécsi közgyűlés 2019. decemberi ülésén úgy határozott, hogy a szerződésben opcionális részként szereplő napelemeket és tűzjelző rendszer telepítését is megrendeli. A kivitelezésre kiírt közbeszerzést az RP-SC Holding Kft. nyerte el, a teljes beruházás összköltsége nettó 361 702 964 forint. 

Az önkormányzat úgy számol, hogy a használatbavételi eljárás után 2020 nyarának elején a teljes intézmény a páciensek rendelkezésére fog majd állni.

Jókai utcai iskola: 75 százalékos a készültsége a beruházásnak

A közlemény második fele a Jókai utcai általános iskolában zajló energetikai korszerűsítési munkálatokra tér ki. 

Mint ismert, a beruházást még az előző, fideszes városvezetés indította el, ám a felújítás belelógott a tanévkezdésbe, az iskolába járó gyerekeknek így egy héttel hosszabb lett a nyári szünet, a szülőket pedig megkérték, hogy ha lehet, szálljanak be ők is a takarítási munkálatokba - írtuk korábbi cikkünkben.

A mostani közlemény szerint a bruttó 337 millió forintos, ugyancsak TOP-os forrásból zajló felújítás az ütemezésnek megfelelően halad. (Bár az is olvasható a városházi kommünikében, hogy a pécsi önkormányzat még 2016-ban nyújtotta be pályázatát a felújítási lehetőségre.)

"A pályázat magában foglalja a lapostető hő és vízszigetelését 1680 m²-en, a külső homlokzati fal 2 688 m²-en történő hőszigetelését, 330 db külső oldali nyílászáró elhelyezését, 153 lapradiátor beépítését, 472 új lámpatest felhelyezését, akadálymentesítést, tűzjelző telepítését, falfestést, vakolást. A fenti elemek mellett az iskola tetején napelem telepítésére is sor kerül.

A felsoroltakból azonban az energetikai pályázat nem minden költséget enged elszámolni, így Pécs városa a komplex fejlesztés érdekében önerőt is biztosít a beruházás sikeres megvalósításához. A kivitelezési közbeszerzésen a beruházás fizikai megvalósításának lehetőségét a Sp04-Baház Konzorcium nyerte el, a teljes beruházás összköltsége nettó 310 339 396 Ft.

A kivitelezés előrehaladása már meghaladta a 75%-ot, mely alapján a 2020 őszén a tanév a teljesen felújított iskolában kezdődhet meg. A kivitelező jelenleg a tűzjelző rendszer telepítést végzi"

- áll a közleményben.

 

Forrás: Pécsi STOP