Mellár Tamás is aláírta a Nemzeti Minimum Programot

2020. szeptember 30. 13:06 2020. szept. 30. 13:06

Volt kormánytagok készítettek egy Nemzeti Minimum Programot, amelyben egy társadalmi és gazdasági jövőképet fogalmaztak meg az ellenzék számára. A programot Mellár Tamás pécsi országgyűlési képviselő is aláírta. 

A Magyar Hang című lapnak nyilatkozta Bod Péter Ákos közgazdász, volt országgyűlési képviselő és a Magyar Nemzeti Bank 1991-94 közötti elnöke, hogy a volt kormánytagokat tömörítő V21 Csoport "a jelenleg zajló folyamatokat felismerve döntött úgy, hogy egy társadalmi és gazdasági jövőkép, a Nemzeti Minimum Program megfogalmazásával segíti az ellenzéki erők programalkotását."

A közgazdász a lapnak elmondta, a program olyan sorvezető, amelyet a Jobbiktól a liberális irányzatokig terjedő skálán minden pártig mindenki el tud fogadni. A program alapját a pártvezetőkkel és szakértőkkel folytatott háttérbeszélgetések adják, amely egyfajta keretet nyújthat az ellenzéki pártoknak a közös program kialakításához. Bod szerint a program egyfajta vitairat, kiindulópont, ami segítséget nyújthat. 

A program nyilvánosságra hozatalának időzítésről szólva a közgazdász a lapnak elmondta, úgy vették észre, a járványhelyzet miatt egyre inkább zavarja az embereket a kormány titkolozása, és hogy nem tudják, hogyan fogják megsegíteni a bajba jutott embereket, vállalkozásokat, ezért is döntöttek a mostani publikálás mellett. Másfelől viszont úgy érezték, hogy van még ideje az ellenzéki pártoknak kidolgozni viták során a közös ellenzéki programot, viszont jövőre annak már össze kell állnia, ehhez kívántak ők segítséget adni.

Mellár Tamás közgazdász, a KSH volt elnöke, pécsi országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ő is csatlakozott a Nemzeti Minimum Program aláíróihoz - vette észre a pecsma.hu

"Én is aláírtam az úgynevezett Nemzeti Minimum Programot, amelyet egyfajta "sorvezetőnek" szánunk, amely segítheti az ellenzéki erők programalkotását"

- írta a bejegyzésben, amelyben az általunk is szemlézett Magyar Hang-cikket ajánlotta.

A V21 Csoport Nemzeti Minimum Programának rövid összefoglalóját ezen a linken lehet elérni.

A programot Balázs Péter és Bod Péter Ákos társelnökök, valamint Mellár Tamás mellett Andor László, Bárándy Péter, Bozóki András, Érsek Ákos, Gábor Péter, Göncz Kinga, Holoda Attila, Hegyesiné Orsós Éva, Jeszenszky Géza, Nagy Zoltán, Pusztai Erzsébet, Raskó György, Székely Tamás írták alá.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP/Magyar Hang