Mellár: Vári intézze el, hogy ugyanakkora nyilvánosság járjon az ellenzéki jelölteknek, mint a Fidesznek

2019. augusztus 14. 16:11 2019. aug. 14. 16:11

A független országgyűlési képviselő és a Mindenki Pécsért Egyesület közleményében arra próbált finoman utalni, hogy ha már Vári Attila rengeteg pénzt ki tudott járni a PSN Zrt-nek, akkor talán azt is el tudja intézni, hogy a helyi önkormányzati médiában is ugyanannyi időt kaphassanak az ellenzéki jelöltek, mint a fideszesek.

Közleményt adott Mellár Tamás független, de a Párbeszéd-frakcióban ülő parlamenti képviselő és a Mindenki Pécsért Egyesület annak apropóján, hogy Vári Attila, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje nemcsak kiadványban, de már online is meg szeretné ismerni a pécsiek véleményét így két hónappal az önkormányzati választás előtt. 

Mellárék finoman megpedzegették azt is, hogy ha már sikerült a választás előtt pár hónappal végre pécsi lakcímet szereznie Várinak, és ha már úgyis kíváncsi a pécsiek véleményére, akkor nekik lenne egy ötletük:

az ellenzéki jelöltek is kapjanak ugyanakkora nyilvánosságot a közpénzből fenntartott médiában, mint a fideszesek.

A közleményben arra is kitért a Mindenki Pécsért Egyesület, hogy a mostani eljárás nem éppen fair play-díjas, márpedig Várinak, mint olimpikonnak biztosan fontos a fair eljárás. 

A közlemény teljes szövege itt olvasható:

 

Fair play vs. Fidesz

Örömmel értesültünk arról, hogy a helyi fideszes polgármesterjelölt immár pécsi lakhellyel is rendelkezik, ám, hogy ez a Pécshez tartozás addig nem volt számára fontos, míg csak a kiemelten magas fizetését és juttatásait kapta a várostól, elgondolkodtató.

A lakcímváltoztatást akkora bravúrnak természetesen nem tartjuk, mint egykori csapatsportban elért sikereit, de kiegészítve azzal, hogy immár személyesen is tiszteletét tette a Lauber Dezső Sportcsarnok környékén, – nem csak az abban található irodájában – érezzük az igyekezetét.

Azt persze érdekes helyzetnek látjuk, hogy a napokban postázott kérdőívek segítségével polgármesterjelöltként még csak most kívánja megtudni, mit is gondolnak a pécsi polgárok Pécs jövőjéről, hogy aztán majd maga is megalkossa jelölti programját. Szurkolunk, hogy sikerüljön október 13-ig!

A fideszes polgármesterjelölt a pécsiekhez eljuttatott kérdőíven lehetőséget biztosít arra, hogy a válaszadó szabadjára engedje a fantáziáját. Élve ezzel a lehetőséggel, a Mindenki Pécsért Egyesület és jelöltjei, mint pécsi polgárok ezúton azt kérik a jelölt úrtól, hogy már most járjon el annak érdekében, hogy a nyilvánosság egyenlő mértékben legyen hozzáférhető a Fideszhez nem köthető ellenzéki jelöltek számára is a közpénzből fenntartott sajtóorgánumokban!

Kérjük ezt három okból:

  • egyrészt a fideszes polgármesterjelölt sikerrel kért ennél már nagyobb dolgokat is odafentről, például az általa vezetett önkormányzati cég, a PSN Zrt. felhalmozott, több százmilliós adósságának rendezését a kormányfőtől;
  • másrészt egykori sportemberként nyilván őt is zavarja az e téren hiányzó fair play, mint ahogyan zavarta volna talán, ha az ellenfél csapatának játékosaival ellentétben ő csak edzés nélkül ugorhatott volna a medencébe a döntő mérkőzés előtt;
  • és harmadrészt az adófizetők nem kizárólag fideszes adófizetőket jelentenek (sőt!), így határozottan nem sportszerű az ellenzéki szavazók adóforintjait is a Fidesz propaganda céljaira használni.
     

Számunkra a sport nem csupán az elért eredmény, hanem EGYENLŐ feltételek mellett zajló küzdelem.

Tekintve, hogy az ellenzéki szavazók Pécsett mindig is többen voltak, mint a fideszes szavazók, és a Fidesz csak relatív többséget tudott szerezni a választásokon, úgy lenne igazságos, ha ez az arány a közpénzből fenntartott médiafelületeken is visszaköszönne; ezen felül minden közmédiát fogyasztó polgárnak is joga van értesülni az ellenzék által közvetített információkról, nem csak azok fideszes olvasatairól. Ha esetleg sikerült volna a pár héttel ezelőtti kísérlet, haveri kézbe juttatni a helyi közmédiát, akkor sem lenne igazságos a jelenlegi állapot, de miután méltó módon megbukott a terv, így teljességgel elfogadhatatlan a mostani helyzet.

Álláspontunk szerint a közmédia kifejezésben a köz azt jelenti, hogy az adott közösséget érintő ügyeknek biztosít láthatóságot, és ezért nem elvtársmédia az elnevezése.

Bízunk benne, hogy a fair play az egykori olimpiai érmes számára nem olyan, mint egy úszógatya, amit levethet, elhasználhat vagy kinőhet!

Mindenki Pécsért Egyesület

Az ellenzéki szövetség

Forrás: Pécsi STOP