Mellár: Páva Zsolt a közjó vagy egyetlen párt érdekében cselekszik?

2019. május 16. 13:09 2019. máj. 16. 13:09

Miután az MSZP elnökének levele nyomán kiderült, hogy Páva Zsolt nem járul hozzá, hogy az ellenzéki pártok is hirdetési felülethez jussanak Pécsett, Mellár Tamás parlamenti képviselő is a polgármesterhez fordult. Kiderült: Pávát még indoklási kötelezettség sem terheli. Pécs polgármestere közleményben reagált Mellár állításaira.

Nemrég írtunk arról, hogy Pécsett még a villanyoszlopokon sem hirdethetnek az ellenzéki pártok.

Persze a Fidesz sem, csak amíg az ellenzék gyakorlatilag már mindenhonnan kiszorul, addig a kormánypártnak bőven jut óriásplakátokból és gyaníthatóan baráti hirdetőoszlopokból is.

Az ügyben Mellár Tamás parlamenti képviselő is felkereste Pécs jegyzőjét, és Tóth Bertalanhoz, az MSZP elnökéhez hasonlóan ő is Páva Zsolttól kapott választ.

Röviden: Mellár arra volt kíváncsi, hogy a pécsi önkormányzat tervezi-e önálló hirdetőberendezések kihelyezését a városban az EP-választások előtt, ha igen, ehhez hozzáférnek-e ellenzéki pártok, ha pedig nem, miért.

Páva Zsolt igen röviden válaszolt, de ezt is összefoglaljuk:

  • nem,
  • a választási törvény értelmében a döntést nem kell megindokolnia.
  • "Bár Páva Zsoltot, a pécsi emberek polgármesterét semmi nem kötelezi arra, hogy felületet biztosítson az európai választásokról való tájékoztatásra, bízunk benne, hogy a pécsi polgárok maguk is el tudják dönteni, hogy Páva Zsolt vajon a közjó érdekében cselekszik-e vagy csak egy bizonyos párt érdekeit tartja szem előtt, amikor kérdésemre válaszolva leírja, hogy Pécsett nem lehet kampányolni. Egy biztos: Megválasztott polgármesterként az összes pécsi választópolgárért és az esélyegyenlőség biztosításáért kellene dolgoznia”

    - kommentálta a történteket Mellár Tamás a Facebook-oldalán.

    Páva Zsolt: Mellár hazudik

    Mellár szavaira csütörtök délután reagált Páva Zsolt polgármester. Mint írta, városképi szempontok miatt nem járult hozzá a hirdetések önkormányzati tulajdonú lámpaoszlopokra történő kihelyezéséhez, emellett felszólította Mellár Tamást, vonja vissza nyilatkozatát, és szerinte hazudik a tavaly tavasszal a Parlamentbe került politikus.

    Forrás: pecsistop.hu