Mellébeszélést emlegetve reagált az önkormányzat nyilatkozatára a pécsi Fidesz

2020. május 29. 14:17 2020. máj. 29. 14:17

Közleményt adott ki pénteken a pécsi Fidesz, reagálván az önkormányzat csütörtöki soraira, melyet egy átvilágítási munka kapcsán mutyit emlegető újságcikkre reagáltak.

A Pécs Aktuál írt arról egy kiszivárgott levél nyomán arról írt, hogy egy olyan cég nyert el egy, a pécsi önkormányzat által megrendelt átvilágítási munkát, melyet egy olyan személy ajánlott, akinek érdekeltségébe sorolható a befutó társaság.

Az önkormányzat hosszas reakcióban, tételesen kifejtve hangsúlyozta, hogy miért nincs gond a kritizált átvilágítással, egyúttal a korrupciót kiáltó Fidesz-frakciónak is üzent. A kormánypárt helyi szekciója pénteken újabb közleményt adott ki, melyet változtatás nélkül közlünk:

"Reakció a városháza korrupciós botránnyal kapcsolatos nyilatkozatára

Péterffy Attila az őt és kollégáit érintő korrupciós botrányban mellébeszél és kétségbeesésében a szokásos modortalan stílusban vagdalkozik.

"Bizalmi szerződésre" hivatkozik, holott nyilvánvalóan ebben az esetben, amely egy audit feladatokra irányuló megbízás, a bizalmi szerződés kategóriája értelmezhetetlen. Büszke arra is, hogy "kontroll ajánlatokat" kértek. A probléma ezzel azonban az, hogy a nyilvánosságra került levél szerint a nyertes ajánlattevő "hozta" a saját ajánlatához a kontroll ajánlatot adó többi vállalkozót és erről a városháza is tudott.

Péterffy Attila lehet, hogy nincs tisztában a kontroll ajánlat jelentésével, bár ezt évtizedes menedzseri múltja miatt nem tartjuk valószínűnek. Mint ahogy azt sem, hogy ne tudná miként kellene egy beszerzési eljárást szabályosan lebonyolítani.

Érdemi válasz helyett a megszokott fideszezést és mellébeszélést kapták a pécsiek, így továbbra is követeljük, hogy a polgármester hozza nyilvánosságra a beszerzési eljárás iratait, a vállalkozóval megkötött szerződést, a vállalkozó által elkészített jelentést és a teljesítésigazolást.

Pécsi FIDESZ frakció"
 

Forrás: Pécsi STOP