Menteni akarta, mégis kiszúrhatott a BIOKOM munkatársa a fülesbagoly fiókával

2017. május 18. 09:06 2017. máj. 18. 09:06

Fülesbagoly fiókát talált a BIOKOM munktársa kutyasétáltatás közben, megmentendő madarat látván benne be is vitte az irodába. A madármentéshez tényleg értő szakemberek szerint azonban lehet, hogy ez nem volt okos ötlet.

Még szerdán adta hírül a BIOKOM a Facebook, hogy egy munkatársuk a reggeli kutyasétáltatás közben egy erdei fülesbagoly fiókát talált. A madarat a cég alkalmazottja egy dobozba tette, és bevitte a munkahelyére, hogy szakszerű segítséget kérjen a további ellátásához.

"A parkerdei dolgozók megvizsgálták és teljesen egészségesnek találták. :-) A továbbiakban a Duna-Dráva Nemzeti Park szakemberei fogják gondozni és ha felnőtt, visszaengedni a természetbe."

- áll a posztban.

A fenti bagolymentés azonban lehet, hogy nem volt okos ötlet, és ezt nem mi mondjuk, hanem a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány.

Az alapítvány május 16-án az alábbit írta a Facebookon:

"A hétvégén érkezett kórházunkba Gyömrőről ez a pici fülesbagoly. Megtalálói fészekből kiesett fiókának vélték, így hazavitték.

Az erdei fülesbagoly fészekhagyó, még pelyhesen 'kikecmereg' a családi fészekből, és bokrok alján, fák tövében hangos, "nyávogással" hívja szüleit, akik fáról fára röpködve kísérik figyelemmel fiókájuk tevékenységét. Etetik, vigyáznak rá. Amennyiben nincsenek közvetlen veszélynek kitéve, nem kell megmenteni őket szüleiktől".

Minderre rímel a BIOKOM posztjának frissítése is, melyben már azt írták, hogy a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai gyors ütemben elkezdték felkutatni az eredeti fészket, a madarat pedig visszatenni oda.