Mindenki Pécsért: fogynak a Fidesz-ÖPE szövetség aljas trükkjei

2019. szeptember 11. 11:37 2019. szept. 11. 11:37

Közleményben reagált a Mindenki Pécsért Egyesület arra, hogy kedden választhatónak ítélte a Pécsi Ítélőtábla az ellenzéki ernyőszervezet azon öt jelöltjét, akik ellen Kővári János és a kormánypárt nyújtott be kifogást.

Mint ismert, a Fidesz-KDNP és a velük pártszövetségben induló Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) több körben próbálta ellehetetleníteni a Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltjét és négy képviselőjelöltjét azzal az indokkal, hogy megtévesztik a választókat. Miután Kővári János ÖPE-vezér a helyi és a területi választási bizottságokról is lepattant beadványaival (a Fidesz beadványai pedig már a területi választási bizottság előtt elvéreztek), a fideszes főcivil a Pécsi Ítélőtáblához fordult szeptember elején, de itt is koppant.

"A pécsi Fidesz, de főleg kedvenc civiljük, Kővári János a végsőkig próbálkoztak, hogy még a választások előtt megszabaduljanak az ellenzéki összefogás jelöltjeitől, de minden álságos tervük dugába dőlt. Van számukra egy rossz hírünk: választás lesz, és mi ott leszünk!"

- írja az újabb Kővári-féle buktára reagálva a Mindenki Pécsért Egyesület, megjegyezve, a szervezet jelöltjeit, főleg polgármesterjelöltjét, Péterffy Attilát a legváltozatosabb eszközökkel próbálják ellehetetleníteni. 

"Hazugságokat, csúsztatásokat harsog a fideszes propaganda. Van, hogy civileket is felhasználnak, akikről aztán kiderül, hogy pitiáner összegekért vette meg őket a fideszes városvezetés. Saját hazugságait a Fidesz sem hitte el, ezért Kővári János, az ÖPE vezetője főszereplésével – amely szervezetben szintén szép számmal akadnak a fideszes önkormányzat csókos kegyeltjeiből – megpróbálták módszeresen, adminisztratív eszközökkel elszabotálni a demokratikus erők jelöltállítását.

Kedden ezek a szánni való próbálkozások végleg kifulladtak, a bíróság helyére tette a dolgokat, jelöltjeink már jogerősen is azok.

Van egy rossz hírünk a pécsi Fidesznek, budafok-tétényi polgármesterjelöltjének, az ÖPÉ-nek és a többi, a jobboldali önkormányzat kegyelemkenyerét evő állítólagos civilnek: a Mindenki Pécsért jelöltjei, az ellenzéki összefogás tagjai, a demokratikus erők ott lesznek októberben a szavazólapon!

Messze még október 13-a, és biztos van még aljas trükk a rettegő Fidesz és utánfutói tarsolyában, de akkor úgysem lesz más hátra, mint amitől a legjobban félnek: a választás, a demokratikus verseny.

Találkozunk októberben!"

- zárul a közlemény.
 

 

Forrás: Pécsi STOP